Bekijk vragenCategory: Groentenhoe tomaten ontvellen?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe tomaten ontvellen?
10 Answers
OliviaOlivia answered 2 jaar ago
Er zijn vele manieren om tomaten te ontvellen. De populairste manier is om met een scherp mes de bovenkant van de tomaat af te snijden en dan de tomaat doormidden te snijden. Je kunt dan je vingers of een lepel gebruiken om de zaadjes en het sap eruit te scheppen. Een andere manier om tomaten te ontvellen is met een dunschiller. Je kunt ook een blender of keukenmachine gebruiken om tomaten te ontvellen.
RachelRachel answered 2 jaar ago
Er zijn verschillende manieren om tomaten te ontvellen. De gemakkelijkste manier is om de bovenkant van de tomaat af te snijden en hem dan doormidden te snijden. U kunt dan met een lepel de zaadjes en het sap eruit scheppen. Een andere manier is om de bovenkant van de tomaat af te snijden en dan met een schilmesje het velletje eraf te halen.
FreekFreek answered 2 jaar ago
Als je een tomaat wilt ontvellen, kun je hem een paar seconden in kokend water dompelen en dan in ijswater leggen, of je snijdt de boven- en onderkant van de tomaat af en tekent een X op de onderkant. Houd de tomaat zo vast dat de X naar beneden wijst, en knijp er dan zachtjes in zodat het velletje eraf springt.
GeorgeGeorge answered 2 jaar ago
1. Snij de bovenkant van de tomaat af. 2. Snijd een kleine X in de onderkant van de tomaat. 3. Leg de tomaat ongeveer 10 seconden in kokend water. 4. Haal ze uit het kokende water en leg ze ongeveer 30 seconden in een ijsbad. 5. Verwijder de schil en gooi de zaadjes weg.
CharlieCharlie answered 2 jaar ago
Om tomaten te ontvellen, snij je eerst het steeltje eraf en maak je vervolgens een X op de onderkant van de tomaat. Leg de tomaat 30-60 seconden in kokend water en leg hem daarna in koud water. Het velletje moet er gemakkelijk afgaan als de tomaat afgekoeld is.
AdamAdam answered 2 jaar ago
Er zijn vele manieren om tomaten te ontvellen. Eén manier is om met een scherp mes de bovenkant van de tomaat af te snijden en vervolgens de tomaat doormidden te snijden. Je kunt dan met je vingers of een lepel de zaadjes eruit scheppen en weggooien. Vervolgens kunt u met een mes of een dunschiller het velletje van de tomaat verwijderen. Een andere manier is om tomaten 30 seconden in kokend water te blancheren, ze uit het kokende water te halen en ze vervolgens in ijswater te dompelen. De velletjes zullen gemakkelijk loskomen nadat je ze in ijswater hebt gedompeld.
HunterHunter answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om tomaten te ontvellen. Eén ervan is om met een scherp mes de bovenkant eraf te snijden, en vervolgens de tomaat van boven naar beneden doormidden te snijden. Houd één helft van de tomaat in je hand en gebruik je vingers om het velletje eraf te halen. De andere manier is om een X te maken op de bovenkant van de tomaat en deze enkele seconden in kokend water te blancheren. Haal hem uit het kokende water en dompel hem onder in ijswater. Het velletje glijdt er zo af.
IlseIlse answered 2 jaar ago
Blancheer tomaten 30 seconden in kokend water. Haal ze eruit en leg ze in ijswater. Schil eraf halen.
NovaNova answered 2 jaar ago
Tomaten ontvellen is heel eenvoudig. Maak eerst met een scherp mes een "X" op de onderkant van elke tomaat. Leg de tomaten vervolgens ongeveer 30 seconden in een grote pan met kokend water. Haal ze uit het kokende water en leg ze in een kom met ijswater.
EllaElla answered 2 jaar ago
Er zijn een paar methoden om tomaten te ontvellen. Een ervan is om een X in de onderkant van de tomaat te snijden en hem dan ongeveer 30 seconden in kokend water te blancheren. Haal ze uit het kokende water en leg ze in ijswater. De schil moet er daarna gemakkelijk afgaan. Een andere methode is om de tomaat doormidden te snijden en uit te knijpen zodat de zaadjes eruit komen. Houd hem dan boven een gootsteen en gebruik je duimen om het velletje er van boven naar beneden af te duwen. De laatste methode is ze in hun geheel te roosteren of te koken tot ze zacht zijn, en dan de velletjes eraf te halen.