Bekijk vragenCategory: ReceptenHoe tofu bewaren?
Avatargast Staff asked 2 maanden ago

Hoe tofu bewaren?

4 Answers
ManouManou answered 1 maand ago

Door tofu op de juiste manier te bewaren, wordt de houdbaarheid verlengd en blijft het product vers. Hier volgen enkele tips voor het bewaren van tofu:
 
-Bewaar tofu in de koelkast, in een bak met water. Je kunt het water dagelijks, of om de paar dagen, verversen.
-Als je de tofu niet meteen gaat gebruiken, kun je hem invriezen. Door tofu in te vriezen blijven de textuur en smaak behouden.
-Om bevroren tofu te ontdooien, leg je het ongeveer een uur in een bak met koud water. Zodra de tofu is ontdooid, laat je het water weglopen en druk je de tofu aan voordat je hem in je recept gebruikt.
-Als je met tofu kookt, zorg er dan voor dat je het kookt tot het stevig aanvoelt.

NielsNiels answered 1 maand ago

De beste manier om tofu te bewaren is om het in een afgesloten bakje te doen (bij voorkeur glas) en het in de koelkast te bewaren. Tofu kan op deze manier tot een week worden bewaard.

MilasMilas answered 1 maand ago

het bewaren van tofu is eigenlijk heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een bakje met een deksel dat goed afsluit. Tofu is er in alle soorten en maten, dus elk soort bakje is goed, zolang het maar groot genoeg is voor de tofu.Als je je bakje hebt, leg je de tofu erin, sluit je het deksel goed af en bewaar je het in de koelkast.Als je van plan bent je tofu binnen een paar dagen te gebruiken, hoef je verder niets te doen; dan is het prima zo in de koelkast te bewaren. Maar als je de houdbaarheid nog verder wilt verlengen, kun je ervoor kiezen je tofu in te vriezen.

EllaElla answered 1 maand ago

Tofu kan 3-5 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast worden bewaard. Je kunt tofu ook invriezen door het strak in plasticfolie en daarna in folie te wikkelen. In de vriezer blijft het tot 2 maanden vers. Als u klaar bent om het te gebruiken, ontdooi het dan volledig voordat u het bereidt.