Bekijk vragenCategory: Groentenhoe tauge schoonmaken?
Avatargast Staff asked 8 maanden ago
hoe tauge schoonmaken?
9 Answers
LotteLotte answered 8 maanden ago
Om taugé schoon te maken vult u een grote kom met koel water en dompelt u de taugé onder. Draai de spruiten rond met je vingers om vuil of gruis los te maken. Laat het vuile water weglopen en vul de kom opnieuw met vers water. Draai de spruiten opnieuw rond om vuil of gruis los te maken. Giet het vuile water af en vul de kom een laatste keer met vers water. Draai de spruiten nog een laatste keer rond en laat het resterende water weglopen.
BrittBritt answered 8 maanden ago
Week de taugé 30 minuten in koud water, spoel het daarna af en laat het uitlekken. Meng in een blender 2 kopjes water met 1/4 kopje witte azijn tot een glad mengsel. Giet dit mengsel over de taugé en laat het 2 uur weken. Spoel af en laat opnieuw uitlekken. Spreid de taugé uit op een plat oppervlak en laat ze volledig aan de lucht drogen alvorens ze in een luchtdichte doos te bewaren.
AdamAdam answered 8 maanden ago
Er zijn een paar dingen die u kunt doen om taugé schoon te maken: - Week ze een paar uur in water en spoel ze dan af. - Bespuit ze met azijn of een verdunde bleekoplossing. - Kook ze een minuut of twee en spoel ze dan af.
LoekLoek answered 8 maanden ago
Week de taugé een uur in zout water. Spoel ze af met vers water en laat ze aan de lucht drogen alvorens ze te gebruiken.
AbbyAbby answered 7 maanden ago
Week de bonen een nacht in koud water. De volgende dag spoelt u ze af en laat u ze uitlekken. Spreid ze uit op een schone keukenhanddoek en laat ze enkele uren aan de lucht drogen. Doe ze over in een kom, bedek ze met koud water en laat ze opnieuw 6-8 uur weken. Laat ze uitlekken en spoel ze goed af voor gebruik.
BramBram answered 7 maanden ago
Er zijn een paar manieren om taugé schoon te maken. Eén manier is om ze ongeveer 12 uur in koud water te laten weken, dan het water te verversen en ze verschillende keren af te spoelen. Een andere manier is om ze ongeveer twee minuten in heet water te blancheren, dan af te gieten en af te spoelen. Je kunt de bonen ook zelf laten kiemen door ze een nacht te laten weken en ze dan meerdere keren per dag te spoelen en af te gieten tot ze staarten krijgen.
IanIan answered 7 maanden ago
Er zijn een paar verschillende manieren om taugé schoon te maken. Eén manier is om ze een paar uur in water te laten weken en dan af te spoelen. Een andere manier is om ze een minuut of twee in heet water te blancheren en dan af te spoelen. En tenslotte kun je ze ook besproeien met een verdunde azijnoplossing (1 deel azijn op 9 delen water).
DannyDanny answered 7 maanden ago
Er zijn een paar verschillende methoden die u kunt gebruiken om taugé schoon te maken. Een ervan is ze ongeveer een uur te laten weken in water vermengd met witte azijn of waterstofperoxide en ze dan goed af te spoelen. Een andere methode is om ze een minuut te blancheren in heet water en daarna goed af te spoelen. En nog een andere methode is ze uit te spreiden op een handdoek en ze een dag of twee te laten drogen, en dan het overtollige vuil eraf te schudden. Welke methode u ook kiest, zorg ervoor dat u ze daarna goed afspoelt om eventuele sporen van azijn of waterstofperoxide te verwijderen.
MilasMilas answered 7 maanden ago
Er zijn een paar manieren om taugé schoon te maken. Eén manier is om ze een paar uur in water te laten weken en dan af te spoelen. Een andere manier is om ze in een vergiet te doen en met koud water te besproeien. En de laatste manier is om ze in een kom te doen en ze te bedekken met koud water, en het water om de ongeveer 8 uur te verversen.