Bekijk vragenCategory: Groentenhoe tauge blancheren?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe tauge blancheren?
5 Answers
GeorgeGeorge answered 2 jaar ago
Spoel de taugé af in koud water en doe ze dan in een grote pan met kokend water. Laat ze 1 minuut koken en haal ze dan met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een kom met ijswater. Laat de taugé uitlekken en serveer.
IvanIvan answered 2 jaar ago
Blancheren is een techniek om groenten gedeeltelijk te koken. Het doel is de groente zachter te maken met behoud van kleur en voedingswaarde. Om taugé te blancheren breng je een pot water aan de kook en voeg je voorzichtig de taugé toe. Laat ze 2 minuten koken, giet ze af en spoel ze af met koud water. U kunt ze nu gebruiken in uw recept.
GijsGijs answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om taugé te blancheren. Eén manier is om de taugé ongeveer 30 seconden in een pan met kokend water te leggen. Giet het water af en spoel de spruitjes af met koud water om het kookproces te stoppen. Een andere manier is om de taugé 2-3 minuten te stomen, of tot ze licht gaar zijn. Ten slotte kun je de taugé ook ongeveer 1 minuut lichtjes bakken in olie.
ChristinaChristina answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om taugé te blancheren. Eén manier is om een pot water aan de kook te brengen, dan voorzichtig de taugé toe te voegen en 2-3 minuten te laten koken. Giet de taugé af en spoel hem af met koud water om het kookproces te stoppen. Een andere manier is om de taugé 2-3 minuten te stomen tot hij gaar is. Ook hier laat u ze uitlekken en spoelt u ze af met koud water. Een derde methode is om kokend water gemengd met azijn te gebruiken (1 deel azijn op 3 delen water). Voeg de taugé toe en laat ze 1-2 minuten in het hete water/azijnmengsel zitten tot ze gaar zijn. Giet af en spoel af met koud water.
JackJack answered 2 jaar ago
Spoel de taugé af in koud water en laat uitlekken. Breng een pot water aan de kook en voeg de taugé toe. Kook 1-2 minuten, giet af en spoel af met koud water.