Bekijk vragenCategory: Groentenhoe tauge bereiden?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe tauge bereiden?
6 Answers
AliceAlice answered 2 jaar ago
Het kiemen van bonen is een eenvoudig en lonend proces dat iedereen relatief eenvoudig thuis kan doen. Het enige wat je nodig hebt is wat geduld, een beetje tijd en de juiste omstandigheden. Hier volgt een korte handleiding voor het ontkiemen van bonen. Eerst moet je de bonen een paar uur of een nacht in water laten weken. Dit helpt om de boonschillen zachter te maken en maakt ze meer doorlaatbaar zodat de kiemen gemakkelijk kunnen ontkiemen. Laat de bonen vervolgens uitlekken en doe ze over in een schone glazen pot of bak. Vul de pot met vers water en bedek hem met kaasdoek of een koffiefilter, vastgezet met een elastiekje.
KateKate answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om taugé te bereiden. Eén manier is om de bonen een nacht te laten weken, ze vervolgens te laten uitlekken en af te spoelen voordat je ze in een pot met water doet, de bovenkant van de pot afdekt met kaasdoek en vastzet met een elastiekje. Zet de pot op een koele plaats en laat de bonen twee of drie dagen kiemen. Een andere manier is het kopen van voorgekiemde bonen in de winkel. Scheuten zijn een geweldige toevoeging aan salades, sandwiches en roerbakgerechten. Ze zijn ook lekker in soepen of als onderdeel van een gerecht.
OdinOdin answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om taugé te bereiden. De meest gebruikelijke manier is om de bonen af te spoelen en ze vervolgens in een pot of andere bak met water te doen. Laat de bonen ongeveer 12 uur weken, spoel ze dan opnieuw af en doe ze in een sproeier. Schud de kweekbak om de paar uur zachtjes om de groei van de bonen te bevorderen. Na ongeveer 3-4 dagen zijn de bonen uitgegroeid tot taugé! Je kunt ze vers eten of een paar dagen in de koelkast bewaren. Een andere manier om taugé te bereiden is door ze ongeveer 10 minuten in een pan water te koken tot ze zacht zijn.
AbbyAbby answered 2 jaar ago
Spoel de taugé af en week ze vervolgens ongeveer twee uur in koud water. Ververs het water een paar keer om er zeker van te zijn dat ze schoon zijn. Laat de taugé uitlekken en doe hem dan in een pan met ongeveer een centimeter water. Breng het water aan de kook, zet het vuur laag en laat het ongeveer 10 minuten sudderen. Laat de taugé uitlekken en spoel hem af met koud water. Serveer direct of zet ze in de koelkast tot ze klaar zijn.
CarmenCarmen answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om taugé te bereiden. Eén manier is om ze in een vergiet te doen en ze ongeveer 2 minuten met koud water af te spoelen. Daarna kun je ze ongeveer 10 minuten laten uitlekken. Een andere manier is om ze een nacht in water te laten weken, daarna af te spoelen en uit te laten lekken.
LotteLotte answered 2 jaar ago
Taugé kan worden bereid door ze te spoelen met water of ze te besproeien met een mengsel van azijn en water. Door de taugé met water te spoelen, verwijdert u al het vuil dat zich op het oppervlak van de taugé bevindt. Door de taugé te besproeien met een mengsel van azijn en water worden eventuele bacteriën of schimmels op het oppervlak van de taugé gedood.