Bekijk vragenCategory: Groentenhoe stoofperen invriezen?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
4 Answers
OdetteOdette answered 2 jaar ago
Ervan uitgaande dat u de peren al hebt gestoofd en ze nu wilt invriezen, zijn er een paar verschillende manieren waarop u dit kunt doen. Eén mogelijkheid is om de stoofperen in diepvrieszakjes te scheppen, ze goed dicht te sluiten en ze dan plat in de vriezer te leggen. U kunt deStewed pears ook in diepvriesbestendige bakjes doen, waarbij u voldoende ruimte overlaat om ze tijdens het invriezen te laten uitzetten, en ze dan invriezen Eenmaal bevroren, zal Stoofperen houdbaar voor 6-8 maanden in de vriezer. Wanneer u klaar bent om ze weer te genieten, gewoon ontdooien in de koelkast 's nachts of op kamertemperatuur op het aanrecht totdat ze volledig ontdooid.
FeliciaFelicia answered 2 jaar ago
Als je ooit stoofpeertjes hebt gemaakt, weet je dat ze het lekkerst zijn als ze vers zijn. Maar wat als je een overschot aan peren hebt die je moet bewaren? Gelukkig kun je stoofperen heel gemakkelijk invriezen, zodat je er het hele jaar door van kunt genieten. Hier is hoe het te doen: 1. Begin met het koken van je peren volgens je recept. Zodra ze lekker zacht zijn, laat je ze lichtjes afkoelen. 2. Doe de gekookte peren in vriezerbestendige bakjes, met ongeveer 2 cm ruimte aan de bovenkant. 3. Label de bakjes met de inhoud en de datum, en zet ze in de vriezer. 4.
BramBram answered 2 jaar ago
Als je je peren wilt bewaren voor later gebruik, is invriezen een prima optie. Hier staat hoe je dat doet: 1. Begin met het selecteren van verse, rijpe peren die vrij zijn van oneffenheden. Zorg ervoor dat u grondig wassen en drogen van het fruit alvorens verder te gaan. 2. Snijd de peren in kleine stukjes en verwijder daarbij de pitten en steeltjes. U kunt de schil eraan laten als u dat liever hebt, maar geschilde peren vriezen makkelijker in en ontdooien gemakkelijker. 3. Leg de stukjes peer in een enkele laag op een met perkamentpapier beklede bakplaat. Laat ze 2-3 uur bevriezen, of tot ze stevig zijn. 4.
GijsGijs answered 2 jaar ago
Ervan uitgaande dat je de peren al hebt gestoofd, kun je ze het beste invriezen in een luchtdichte bak. Dat kan een siliconen bewaarzakje zijn, een Mason jar, of zelfs gewoon tupperware met een deksel dat goed afsluit. Eenmaal ingevroren zijn de peren 6-8 maanden houdbaar. Als je ze wilt eten, ontdooi ze dan een nachtje in de koelkast of gebruik de ontdooistand van je magnetron. Daarna kunt u ze op een laag vuurtje op het fornuis opwarmen tot ze door en door warm zijn.