Bekijk vragenCategory: Groentenhoe stoofperen bewaren?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe stoofperen bewaren?
7 Answers
EliasElias answered 2 jaar ago
Leg een enkele laag peren op de bodem van een kleine braadslede. Bestrooi met suiker en voeg een klontje boter toe. Zet op een matig vuur en bak tot de peren zacht en gekarameliseerd zijn. Haal van het vuur, laat iets afkoelen en schep in gesteriliseerde potjes. Steriliseer de potten door ze in een heet sopje te wassen en goed na te spoelen. Zet ze omgekeerd op een ovenplaat en laat ze 15 minuten drogen in een voorverwarmde oven (120C/100C ventilator/gasmarkering ½). U kunt ze ook onmiddellijk voor gebruik in de vaatwasser doen op een heet wasprogramma. Droog ze goed af voordat u uw jam of chutney erop doet.
CalebCaleb answered 2 jaar ago
Stoofperen kunnen tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard. Doe ze in een afgedekt bakje en bewaar ze in het koudste gedeelte van de koelkast. U kunt stoofperen ook invriezen. Leg ze in een enkele laag op een bakplaat en vries ze in tot ze stevig zijn. Doe ze dan over in een geëtiketteerde zip-top zak en zet terug in de vriezer. Ze zijn tot 6 maanden houdbaar. Zet ze een nacht in de koelkast om ze te ontdooien of doe ze in een magnetronbestendige kom en verwarm ze 2-3 minuten op laag vuur, af en toe roerend.
GeorgeGeorge answered 2 jaar ago
Stoofperen kunnen tot vier dagen in de koelkast bewaard worden. Om stoofperen te bewaren, moet u ze eerst volledig laten afkoelen. Leg ze vervolgens in een voor voedsel geschikte schaal met keukenpapier of waspapier. Zorg ervoor dat de peren bedekt zijn met keukenpapier of waspapier en dat er geen contact is tussen de peren en het deksel. Zet het bakje ten slotte in de koelkast en bewaar het maximaal vier dagen.
ManouManou answered 2 jaar ago
Stoofperen kunnen tot twee dagen in de koelkast bewaard worden. Doe de peren in een afgedekte bak en zet ze in de koelkast. Als u ze niet binnen twee dagen opeet, kunt u ze invriezen. Om ze in te vriezen leg je de peren in een enkele laag op een bakplaat en vries je ze ongeveer twee uur in. Zodra ze bevroren zijn, doe je ze over in een zak of bak en bewaar je ze in de vriezer. Ze zijn ongeveer zes maanden houdbaar.
MilasMilas answered 2 jaar ago
Stoofperen kunnen tot drie dagen in de koelkast worden bewaard. Om ze vers te houden en te voorkomen dat ze bruin worden, bewaar je ze in een afgedekte bak of wikkel je ze in plasticfolie.
GijsGijs answered 1 jaar ago
Stoofperen kunnen tot vijf dagen in de koelkast bewaard worden. Zorg ervoor dat ze in een afgedekte bak liggen, zodat ze niet uitdrogen. U kunt stoofperen ook tot twee maanden invriezen. Zorg er wel voor dat ze goed afgedekt zijn voordat u ze invriest.
AbbyAbby answered 1 jaar ago
Stoofperen kunnen tot vier dagen in de koelkast bewaard worden. Leg de ongeopende peren in een plastic zak en druk er zoveel mogelijk lucht uit. Sluit de zak af en leg hem op een plank in de koelkast. Als je ze langer dan een dag of twee bewaart, vries ze dan in. Om ze in te vriezen doe je de ongeopende peren eerst in een plastic zak, sluit je de zak af en leg je hem in de vriezer. Je kunt gestoofde peren ook invriezen als ze eenmaal geopend zijn, door ze in een luchtdichte bak of diepvriesbestendige zak te doen en in te vriezen.