Witlof is een wortelgroente die gekookt, geroosterd of gestoofd kan worden. Voor dit recept gaan we witlof stoven. Om de witlof te stoven: 1. Was het witloof grondig en verwijder eventuele oneffenheden of beschadigde delen. 2. Schil de schil indien gewenst 3. Snijd in blokjes van 1 inch 4. Doe de blokjes in een pan met kokend water en laat ze 10 minuten koken 5. Giet het water af en voeg de witlofblokjes toe aan een pan met saus of jus naar keuze. Laat nog 10 minuten sudderen tot ze gaar zijn.
Witlof stoven is heel eenvoudig. Gewoon het witloof in stukken snijden en in een pan met kokend water doen. Laat ongeveer 10 minuten koken, of tot het witloof zacht is. Giet vervolgens het water af en voeg de gewenste kruiden toe.
Om witlof te stoven heb je boter, knoflook en witlof nodig. Smelt eerst de boter in een pan op matig vuur en voeg dan de knoflook en het witloof toe. Stoof de groenten tot ze zacht zijn, voeg dan water of bouillon toe en laat ongeveer 10 minuten sudderen.
Witlof is een wortelgroente die gekookt, geroosterd of gestoomd kan worden. Hier is een recept voor geroosterde witlof met knoflook en olijfolie: Ingrediënten: 1 krop witlof 1 teentje knoflook, fijngehakt 3 eetlepels olijfolie zout en peper naar smaak Instructies: Verwarm de oven voor op 375 graden F (190 graden C). Snijd het witlof in vieren en gooi de wortel weg. Meng in een kommetje de knoflook, olijfolie, zout en peper. Wrijf het mengsel over de kwarten witlof. Leg ze op een bakplaat en rooster ze 25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze gaar zijn.
Witlof is een heerlijke en voedzame groente die op verschillende manieren gekookt kan worden. Hier is een eenvoudig recept voor het stoven van witlof: Ingrediënten: 1 kop witlof (in hapklare stukken gesneden) 1 kop groentebouillon of bouillon 1 el olijfolie 1/2 theelepel gedroogde tijmblaadjes zout en peper naar smaak Optioneel: 1/4 kopje rozijnen of gehakte gedroogde abrikozen) Instructies: 1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte witlof toe en kook tot het zacht begint te worden, ongeveer 5 minuten.2. Voeg de bouillon of bouillon toe en breng aan de kook.3.