Bekijk vragenCategory: OverigHoe spruitjes wokken?
Avatargast Staff asked 11 maanden ago
Hoe spruitjes wokken?
3 Answers
KirstenKirsten answered 11 maanden ago
Voor een lekker gewokte spruitjes maak je eerst de spruitjes schoon en snijd de stevige kopjes van de spruitjes af. Daarna kook je de spruitjes in een ruime hoeveelheid water met een snufje zout voor ongeveer 5 minuten. Als je spruitjes gaar zijn, kun je ze afspoelen en laat je ze droog zijn. Vervolgens kun je ze wokken met knoflook, uien en spek - of gebruik je andere ingrediënten naar keuze. Voeg wat boter, sojasaus of olijfolie toe in de pan, leg de spruitjes erin en bak ze op hoog vuur gedurende enkele minuten. Geniet van die lekkere gewokte spruitjes!
CalebCaleb answered 11 maanden ago
Ik hou van spruitjes wokken. Het is makkelijk te doen en heerlijk om te eten! Je begint gewoon met het koken van de spruitjes in ruim kokend water. Laat het zo'n 8-10 minuten koken, giet het af en laat het even uitdampen. Verhit intussen wat olie in een wok en voeg de spruitjes toe. Bak ze tot ze lichtbruin zijn, voeg wat zout en peper toe en eventueel wat andere kruiden naar smaak. Klaar om te serveren!
MirteMirte answered 11 maanden ago
Het is eigenlijk best simpel om spruitjes te wokken. Je begint met het fijnsnijden van de spruitjes en vervolgens hoeft je alleen nog maar wat olie in een 5-tal minuten toe te voegen aan de wok. Voeg na deze minuten de spruitjes aan het mengsel toe en laat het nog een minuut of 5 bakken totdat de spruitjes gaar zijn. Klaar!