Bekijk vragenCategory: Groentenhoe spruitjes koken?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe spruitjes koken?
6 Answers
MirteMirte answered 2 jaar ago
Er zijn veel manieren om spruitjes te koken, maar een van de eenvoudigste en meest gebruikte methoden is om ze in de oven te roosteren. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en spreid de spruitjes uit op een bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak ze ongeveer 20 minuten of tot ze vork-aardig zijn. Je kunt ze ook roerbakken, koken of zelfs buiten grillen.
MirteMirte answered 2 jaar ago
Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat er veel verschillende manieren zijn om spruitjes te koken. Sommige mensen roosteren ze liever, terwijl anderen ze liever stomen of in de pan bakken.
RosaRosa answered 2 jaar ago
Spoel en snijd de spruitjes. Snijd ze doormidden en snijd grotere spruitjes in drieën. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de spruitjes toe. Kook gedurende 3-5 minuten, tot ze vorkrijp zijn. Giet af en doe terug in de pan. Voeg olijfolie, zout en peper naar smaak toe. Roer door elkaar. Serveer warm.
OdinOdin answered 2 jaar ago
Spoel en trim de spruitjes. Halveer ze als ze groot zijn. Kook de spruitjes in een grote pot kokend, gezouten water gedurende 4 minuten, of tot ze zacht maar nog lichtjes knapperig zijn. Giet af en serveer warm met boter en zout, of uw favoriete saus.
CarmenCarmen answered 2 jaar ago
Er zijn veel manieren om spruitjes te koken, maar een van de eenvoudigste en misschien wel beste methoden is ze te roosteren in de oven. Zo doe je dat: 1. Verwarm je oven voor op 400 graden Fahrenheit. 2. Snijd de onderkant van elke spruit af en gooi alle bruine of verlepte bladeren weg. 3. Leg de spruitjes op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie of gesmolten boter. 4. Bestrooi met zeezout, zwarte peper en Parmezaanse kaas (optioneel). 5. Bak 20-25 minuten, of tot ze vork-gaar zijn.
ChristinaChristina answered 1 jaar ago
Om spruitjes te koken heb je een paar eenvoudige ingrediënten nodig, waaronder spruitjes, wat boter of olie, knoflook en eventueel een kruid naar keuze. Begin met het wassen en schoonmaken van de spruitjes, snijd vervolgens de knoflook fijn en verwarm wat boter of olie in een wok of koekenpan. Voeg de knoflook toe en bak deze 2-3 minuten. Voeg dan de spruitjes toe en roerbak deze een paar minuten, voeg wat zout toe en laat af en toe roeren. Als de spruitjes net gaar genoeg zijn, laat je ze een paar minuten staan met wat gesloten deksel en ze zouden klaar moeten zijn om te serveren. Smakelijk eten!