Bekijk vragenCategory: Groentenhoe spruitjes invriezen?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

hoe spruitjes invriezen?

3 Answers
CalebCaleb answered 4 weken ago

Er zijn een paar verschillende manieren waarop je spruitjes kunt invriezen. De makkelijkste manier is om ze te wassen en ze in een diepvrieszak te doen. U kunt ze ook in stukken snijden voordat u ze invriest, zodat u ze later gemakkelijker in recepten kunt verwerken. Als u ze eerst wilt blancheren, kunt u dat doen door ze twee minuten te koken voordat u ze in ijswater dompelt. Zo blijven hun voedingsstoffen en kleur behouden. Zodra ze afgekoeld zijn, laat je ze uitlekken en dep je ze droog voordat je ze in een diepvrieszakje doet. Welke methode je ook kiest, zorg ervoor dat de spruitjes helemaal droog zijn voordat je ze invriest, want door vocht gaan ze samenklonteren.

FreekFreek answered 4 weken ago

Spruitjes invriezen is eenvoudig. Eerst verwijdert u de steel en de bruine of verwelkte bladeren. Daarna blancheer je ze 3 minuten in kokend water. Laat ze daarna uitlekken en doe ze in een Ziploc-zakje of luchtdicht bakje. Zorg ervoor dat u alle lucht eruit knijpt voordat u ze afsluit. Tot slot kunt u ze tot 6 maanden invriezen. Als je ze wilt eten, haal je ze uit de vriezer en laat je ze ontdooien op kamertemperatuur of in de koelkast. Ze kunnen ook vanuit de diepvries worden gekookt – voeg gewoon een paar minuten toe aan de kooktijd.

MirteMirte answered 4 weken ago

Het is heel gemakkelijk om spruitjes in te vriezen! Volg deze eenvoudige stappen en je hebt heerlijke ingevroren spruitjes die maanden houdbaar zijn: 1. Was eerst de spruitjes en snij de bruine uiteinden eraf. 2. Snijd de spruitjes in kleine stukjes, ongeveer een halve centimeter groot. 3. Spreid de spruitjes uit op een bakplaat en leg ze ongeveer een uur in de vriezer of tot ze bevroren zijn. 4. Doe de spruitjes in een diepvrieszakje of -bakje en vermeld de datum op het etiket.