Bekijk vragenCategory: Groentenhoe spinazie koken?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
hoe spinazie koken?
9 Answers
FeliciaFelicia answered 1 jaar ago
Er zijn veel manieren om spinazie te koken, maar een van onze favorieten is om het te sauteren met knoflook. Hier is hoe: 1. Spoel de spinazie en verwijder de taaie steeltjes. 2. Verhit wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur en voeg dan de knoflook toe. 3. Fruit de knoflook een minuut of twee, af en toe roerend, en voeg dan de spinazie toe. 4. Kook de spinazie 2-3 minuten, roer af en toe, tot hij verlept is. 5.
KeesKees answered 1 jaar ago
Spinazie koken is gemakkelijk. Je kunt het stomen, sauteren of koken. Zo stoom je spinazie: Vul een pan met ongeveer 15 cm water en breng het aan de kook. Doe de spinazie in een stoommandje en plaats het mandje in de pan. Dek af en laat de spinazie twee tot drie minuten koken, of tot hij verwelkt is. Giet overtollig water af en serveer direct. Zo bakt u spinazie: Verhit een eetlepel olijfolie in een pan op matig vuur. Voeg de knoflook toe en bak gedurende een minuut, af en toe roerend. Voeg de spinazie toe en bak gedurende twee tot drie minuten, af en toe roerend, of tot de spinazie geslonken is. Onmiddellijk serveren.
FeliciaFelicia answered 1 jaar ago
Er zijn veel manieren om spinazie te koken, maar een van de eenvoudigste is om het gewoon te bakken in een beetje olijfolie. Verhit een eetlepel olie in een pan op een matig vuur, voeg de spinazie toe en bak het tot het verwelkt is, ongeveer 5 minuten. Je kunt ook knoflook, uien of andere kruiden toevoegen voor extra smaak.
LoekLoek answered 1 jaar ago
Gewelde spinazie kan verschillende smaken aannemen, afhankelijk van hoe het gekookt wordt. Je kunt de spinazie koken met een beetje ui en knoflook voor een simpel bijgerecht, bakken met olijfolie en knoflook voor een hartiger voorgerecht, of verwerken in een omelet. Hoe je het ook klaarmaakt, gehakte spinazie is een snelle en makkelijke manier om aan je groente te komen. Om verse spinazie te laten verwelken: 1. Spoel de spinazieblaadjes in koud water en centrifugeer ze droog in een slacentrifuge. 2. Doe de spinazie in een grote pan of Dutch oven en voeg 1/4 kopje water toe 3.
EliasElias answered 1 jaar ago
Er zijn een paar manieren om spinazie te koken. Een manier is om wat olijfolie in een pan op een matig vuur te verhitten, dan de spinazie toe te voegen en te koken tot deze verlept is, ongeveer 2-3 minuten. Een andere manier is om de spinazie te blancheren door water in een pan te koken, de spinazie toe te voegen, en ongeveer 30 seconden te koken voordat je het laat uitlekken. Je kunt de spinazie ook in de magnetron doen door het in een magnetronbestendige kom te doen met een beetje water, het af te dekken met plasticfolie en het 1-2 minuten te laten koken.
AaronAaron answered 10 maanden ago
Om spinazie te koken, voeg je eerst wat zout en olie toe aan kokend water in een pan. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat het enkele minuten koken. Haal de pan van het vuur als de spinazie gaar is en giet het af. Je spinazie is nu klaar om te serveren.
GijsGijs answered 10 maanden ago
Spinazie is eenvoudig te koken. Voeg net een klein beetje kookwater aan de spinazie toe en maak hem beetgaar. Breng het water aan de kook en laat het voor een paar minuten koken. Als je spinazie liever wat krokant vindt, voeg dan wat extra olie toe voordat je het aan de kook brengt. Vergeet ook niet om de spinazie te zouten naar smaak.
OdinOdin answered 10 maanden ago
Om spinazie te koken, verwarm je eerst een pan met olie en voeg je daarna wat fijngehakte knoflook toe. Bak de knoflook totdat deze goudbruin wordt. Voeg vervolgens de spinazie toe, meng het goed door elkaar en laat het 5-10 minuten koken. Als de spinazie zacht is, is hij klaar om te serveren.
FloortjeFloortje answered 8 maanden ago
Om spinazie te koken, kook je het eerst in kokend water gedurende 3 tot 5 minuten, totdat het gaar genoeg is voor je smaak. Daarna gooi je het in een vergiet en spoel je het met koud water om het te koelen. Als je wil, kun je het dan nog eens laten meekoken met andere inge ­rediënten of het op smaak brengen met specerijen.