Bekijk vragenCategory: Groentenhoe spinazie invriezen?
Avatargast Staff asked 10 maanden ago
hoe spinazie invriezen?
9 Answers
OdinOdin answered 10 maanden ago
De beste manier om spinazie in te vriezen is door het eerst grondig te wassen, het dan in een slacentrifuge te spinnen om zoveel mogelijk water te verwijderen. Leg de spinazie vervolgens op een met perkamentpapier beklede bakplaat en zet hem enkele uren in de vriezer of totdat hij helemaal bevroren is. Zodra de spinazie bevroren is, doet u deze over in een luchtdichte bak of diepvrieszak en plaatst u deze terug in de diepvries om langdurig te bewaren. Als u bevroren spinazie wilt gebruiken, ontdooi het dan een nacht in de koelkast of kook het direct uit de diepvries (instructies hieronder).    Diepvriesspinazie kan zowel in gekookte als rauwe gerechten worden gebruikt.
AaronAaron answered 9 maanden ago
Om spinazie in te vriezen, eerst afspoelen in koud water en goed laten uitlekken. Daarna blancheert u de spinazie door hem één minuut te koken, of tot hij verwelkt is. Laat de spinazie weer uitlekken en leg het in een enkele laag op een bakplaat. Vries de spinazie een uur in, haal hem dan van de bakplaat en bewaar hem in vriezerbestendige zakjes of bakjes. De spinazie is tot zes maanden houdbaar.
NovaNova answered 9 maanden ago
Om spinazie in te vriezen, blancheert u het twee minuten in kokend water, spoelt u het daarna af in koud water en doet u het in een diepvriesbestendige zak. Label de zak met de datum en bewaar hem in de vriezer. Als u bevroren spinazie wilt gebruiken, laat u het een nacht in de koelkast ontdooien en giet u het overtollige vocht af voordat u het gebruikt.
DenzelDenzel answered 8 maanden ago
Vul een grote kom met ijswater. Doe de spinazie in een vergiet en plaats het vergiet in de kom met ijswater. Laat de spinazie ongeveer 2 minuten in het ijswater zitten. Haal de spinazie uit het vergiet en doe hem in een zakje met ritssluiting. Rits de zak dicht en vries in tot 2 maanden.
OwenOwen answered 8 maanden ago
Blancheer de spinazie een minuut in kokend water en laat hem daarna schrikken in ijswater. Laat het goed uitlekken en verspreid het op een bakplaat in een enkele laag. Invriezen tot het stevig is en dan overbrengen in een hersluitbare plastic zak. Als je het wilt gebruiken, ontdooi je de spinazie en knijp je het overtollige water eruit.
IvanIvan answered 8 maanden ago
Om spinazie in te vriezen, blancheer je hem twee minuten in kokend water, laat je hem uitlekken en leg je hem in een enkele laag op een bakplaat. Vries de spinazie een uur in, haal hem er dan uit en bewaar hem in een vriesbestendige bak. Als je klaar bent om de bevroren spinazie te gebruiken, laat hem dan helemaal ontdooien voordat je hem gaat koken. Je kunt het koken door het te sauteren, te stomen of te koken; of je kunt het toevoegen aan recepten zoals soep of stoofvlees.
KoenKoen answered 7 maanden ago
Om spinazie in te vriezen, blancheer je hem twee minuten in kokend water en koel je hem daarna af in ijswater. Laat de spinazie uitlekken en doe hem in een stevige plastic zak. Druk de lucht uit de zak en sluit hem af. Vries de spinazie tot zes maanden in. Om bevroren spinazie te gebruiken, ontdooi hem een nacht in de koelkast of doe hem korte tijd in de magnetron op laag vermogen. Knijp voor gebruik het overtollige vocht eruit.
EliasElias answered 7 maanden ago
Er zijn een paar manieren om spinazie in te vriezen. Eén manier is om de blaadjes ongeveer twee minuten te blancheren in kokend water, ze daarna af te spoelen met koud water en ze in een Ziploc zakje te doen. Zorg ervoor dat je alle lucht uit de zak knijpt voordat je hem sluit. Een andere manier is om de bladeren uit te spreiden op een bakplaat en ze in te vriezen tot ze stevig zijn, en ze dan in een Ziploc-zakje te doen. Beide manieren werken prima.
OliviaOlivia answered 7 maanden ago
Om spinazie in te vriezen, blancheer je het ongeveer twee minuten in kokend water en leg je het daarna in ijswater. Zodra de spinazie is afgekoeld, laat je hem uitlekken en doe je hem in een diepvrieszak. Zorg ervoor dat u alle lucht eruit drukt voordat u de zak dichtdoet. De spinazie kan tot zes maanden worden ingevroren.