Bekijk vragenCategory: Groentenhoe spinazie invriezen?
Avatargast Staff asked 2 maanden ago

hoe spinazie invriezen?

3 Answers
OdinOdin answered 2 maanden ago

De beste manier om spinazie in te vriezen is door het eerst grondig te wassen, het dan in een slacentrifuge te spinnen om zoveel mogelijk water te verwijderen. Leg de spinazie vervolgens op een met perkamentpapier beklede bakplaat en zet hem enkele uren in de vriezer of totdat hij helemaal bevroren is. Zodra de spinazie bevroren is, doet u deze over in een luchtdichte bak of diepvrieszak en plaatst u deze terug in de diepvries om langdurig te bewaren. Als u bevroren spinazie wilt gebruiken, ontdooi het dan een nacht in de koelkast of kook het direct uit de diepvries (instructies hieronder).
 
 Diepvriesspinazie kan zowel in gekookte als rauwe gerechten worden gebruikt.

AaronAaron answered 4 weken ago

Om spinazie in te vriezen, eerst afspoelen in koud water en goed laten uitlekken. Daarna blancheert u de spinazie door hem één minuut te koken, of tot hij verwelkt is. Laat de spinazie weer uitlekken en leg het in een enkele laag op een bakplaat. Vries de spinazie een uur in, haal hem dan van de bakplaat en bewaar hem in vriezerbestendige zakjes of bakjes. De spinazie is tot zes maanden houdbaar.

NovaNova answered 4 weken ago

Om spinazie in te vriezen, blancheert u het twee minuten in kokend water, spoelt u het daarna af in koud water en doet u het in een diepvriesbestendige zak. Label de zak met de datum en bewaar hem in de vriezer. Als u bevroren spinazie wilt gebruiken, laat u het een nacht in de koelkast ontdooien en giet u het overtollige vocht af voordat u het gebruikt.