Bekijk vragenCategory: VleesHoe smoor je vlees?
Avatargast Staff asked 8 maanden ago
Hoe smoor je vlees?
5 Answers
EvanEvan answered 8 maanden ago
Begin met het verwarmen van een eetlepel olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot het heet is. Voeg het vlees toe en bak het 3 tot 4 minuten per kant, of tot het gelijkmatig bruin is. Voeg de ui, knoflook en kruiden, indien gewenst, toe aan de pan en bak nog 2 tot 3 minuten, of tot de groenten zacht zijn. Voeg genoeg bouillon of wijn toe om de bodem van de pan te bedekken. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 tot 15 minuten sudderen, of tot het vlees gaar is. Serveer met aardappelen of rijst en gestoomde groenten.
FeliciaFelicia answered 6 maanden ago
Om vlees te smoren, bak je het eerst bruin in een hete koekenpan met wat olie. Voeg dan wat gesneden groenten (zoals uien, wortels en selderij) en kruiden (zoals rozemarijn of tijm) toe, en giet er genoeg bouillon bij om het vlees te bedekken. Breng aan de kook, zet het vuur laag, dek af, en laat 1-2 uur sudderen tot het vlees gaar is. Serveer met aardappelpuree of rijst. Stoven is een ideale manier om taaier vlees te garen, omdat het bindweefsel wordt afgebroken en het malser wordt. Het is ook een geweldige manier om vlees meer smaak te geven, omdat je het kookt met aromatische groenten en kruiden.
EliasElias answered 6 maanden ago
Om vlees te smoren heb je nodig: -Een ovenvaste pot of Nederlandse oven met een deksel -Rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, kip of vis naar keuze -Kruiden zoals ui, wortel, selderij en knoflook -Kruiden zoals tijm, rozemarijn en peterselie -Olijfolie of boter -Zout en peper 1. Verwarm uw oven voor op 350 graden Fahrenheit. 2. Kruid je vlees met zout en peper. Verhit een eetlepel olijfolie of boter in je ovenveilige pan of Nederlandse oven op matig vuur tot het gesmolten is. Doe het vlees in de pan en bak het aan alle kanten bruin. Haal van het vuur.
FloortjeFloortje answered 6 maanden ago
Om vlees te smoren, bak je het in een hete koekenpan op hoog vuur tot het mooi geschroeid is aan de buitenkant. Voeg dan een kleine hoeveelheid vloeistof toe aan de pan - zoals runder- of kippenbouillon, rode wijn of appelcider - en breng het geheel aan de kook. Leg een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat het vlees gaar worden. Dit kan een uur tot enkele uren duren, afhankelijk van het stuk vlees dat u gebruikt.
LotteLotte answered 6 maanden ago
Om vlees te smoren, verwarm je eerst wat olie in een grote pan of Nederlandse oven op middelhoog vuur. Doe het vlees in de pan en bak het aan alle kanten bruin. Voeg dan wat vloeistof - zoals runderbouillon, kippenbouillon of witte wijn - toe aan de pan. Breng de vloeistof aan de kook, dek de pan af en laat het vlees gaar worden. Haal het vlees uit de pan en laat het een paar minuten rusten voordat u het in plakken snijdt en serveert.