Bekijk vragenCategory: VisHoe smoor je vis?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Hoe smoor je vis?
6 Answers
AdamAdam answered 1 jaar ago
Leg de vis in een ovenschaal en kruid met zout, peper en citroen. Besprenkel met boter. Voeg 1/2 kopje witte wijn of kippenbouillon toe aan de schotel. Bak ongeveer 20 minuten op 400 graden, of tot de vis gaar is.
BramBram answered 1 jaar ago
Er zijn vele manieren om vis te smoren, maar een basisrecept houdt in dat olie of boter in een pan wordt verhit tot het heet is, dat dan de vis wordt toegevoegd en gebakken tot hij bruin is. Het smoorvocht kan worden gemaakt van allerlei ingrediënten, zoals wijn, bouillon, bier of zelfs vruchtensap. Zodra de vis gaar is, wordt hij uit de pan gehaald en geserveerd met het smoorvocht eroverheen gegoten.
AliceAlice answered 1 jaar ago
Plaats een koekenpan op hoog vuur en bestrijk deze met kookspray. Voeg de vis toe en bak 2 minuten per kant of tot hij bruin is. Zet het vuur laag, voeg 1/2 kopje water toe en dek af met een deksel. Laat 10 minuten sudderen of tot de vis gaar is. Haal van het vuur en serveer.
HunterHunter answered 1 jaar ago
Vis kan worden gestoofd door hem in een hete pan te braden tot hij aan beide kanten bruin en gaar is. Voeg dan wat vloeistof (zoals bouillon, wijn of bier) toe aan de pan en dek deze af. Doe het deksel op de pan en laat de vis op laag vuur gaar worden. Als u een dik stuk vis gebruikt, moet u het misschien een paar keer draaien tijdens het koken om ervoor te zorgen dat het gelijkmatig gaart. Als de vis gaar is, kun je hem uit de pan halen en opdienen met wat van de saus uit de pan.
EvanEvan answered 1 jaar ago
Om vis te smoren, kruid je de vis eerst met zout en peper. Verhit vervolgens wat olie in een pan op middelhoog vuur en bak de vis aan beide kanten bruin. Voeg wat vloeistof (zoals bouillon, witte wijn of citroensap) toe aan de pan, dek deze af en laat de vis gaar worden. Serveer de vis met de saus uit de pan.
GijsGijs answered 1 jaar ago
Om vis te smoren heb je nodig: -Een pan of koekenpan die van de kookplaat naar de oven kan -Olijfolie of boter -Visfilets (elke soort vis werkt, maar ik raad iets stevigs aan zoals kabeljauw, zalm of heilbot) -Zout en peper -Aroma's naar keuze (ui, selderij, wortel; knoflook en kruiden zijn ook lekker) 1. Verwarm uw oven voor op 375 graden F. Als uw pan niet ovenvast is, moet u de vis nu misschien overbrengen naar een ovenschaal 2. Smelt wat boter of olijfolie in een grote pan of koekenpan op matig vuur.