Bekijk vragenCategory: Groentenhoe sjalot snijden?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

hoe sjalot snijden?

4 Answers
LotteLotte answered 1 maand ago

Je hoeft je niet te laten intimideren door sjalotten – ze zijn eigenlijk heel gemakkelijk om mee te werken. Volg deze eenvoudige stappen en je bent binnen de kortste keren een expert!
 

  1. Begin met het schillen van de schil. Je kunt dit doen met je vingers of een schilmesje.
  2. 2. Snijd de sjalot doormidden en snijd hem daarna in dunne plakjes. Sommige mensen houden ervan om hun sjalotten in rondjes te snijden, maar ik denk dat snijden makkelijker is en resulteert in meer gelijkmatig gegaarde stukjes.
  3. 3. Om de sjalotten fijn te snijden, houd je de plakjes tegen elkaar en maak je dunne sneden loodrecht op je eerdere sneden.
AaronAaron answered 4 dagen ago

Er zijn een paar verschillende manieren om een sjalot te snijden. Eén manier is om de wortel en het steeltje eraf te snijden en dan de schil eraf te halen. Snijd de sjalot van boven naar beneden doormidden, en snijd hem daarna weer doormidden. Snijd elk van die kwarten doormidden en snijd ze vervolgens in dunne reepjes. Een andere manier is om de wortel en het steeltje eraf te snijden en vervolgens de schil eraf te halen. Snijd de sjalot van boven naar beneden doormidden, maar niet nog eens doormidden. Snijd elk van die helften in dunne reepjes.

CharlieCharlie answered 4 dagen ago

Snijd de wortel en het groene gedeelte eraf. Schil de buitenste lagen tot je bij de laag komt die wit en stevig is. Maak 1-3 sneden in de lengte, maak dan kruiselings sneden. Snijd tot slot alle bruine lagen eraf.

OwenOwen answered 3 dagen ago

Snijd een uiteinde van de sjalot af en schil hem zodat de eetbare laag bloot komt te liggen. Snijd de sjalot van boven naar beneden doormidden en vervolgens weer doormidden. Snijd ten slotte de sjalot weer doormidden zodat je dunne reepjes hebt.