Bekijk vragenCategory: Groentenhoe savooikool kweken?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe savooikool kweken?
3 Answers
FenderFender answered 2 jaar ago
Antwoord Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het kweken van savooiekool. Ten eerste is deze koolsoort langzamer volgroeid dan andere soorten, dus wees geduldig! Daarnaast heeft savooiekool volle zon en vochtige, rijke grond nodig om goed te gedijen. Om savooiekool te planten, start je de zaden binnenshuis ongeveer 4-6 weken voor de laatste vorstdatum in jouw gebied. Zaai de zaden ½ inch diep in een zaaimix en houd ze vochtig. Wanneer de zaailingen enkele bladeren hebben, plant u ze buiten uit op een afstand van 18-24 inches, in rijen die 24-30 inches van elkaar staan Naarmate de planten groeien en koppen vormen, zorgt u voor een goede luchtcirculatie door de planten uit te dunnen tot 12-18 inches van elkaar.
AbbyAbby answered 2 jaar ago
Om savooiekool te kweken, zul je moeten beginnen met zaden of planten. Als je met zaadjes begint, zaai ze dan binnen, ongeveer zes weken voor de laatste verwachte vorstdatum. Wanneer je zaailingen uitplant, zorg er dan voor dat de planten ongeveer 18 inches uit elkaar staan. Savooiekool geeft de voorkeur aan grond die rijk is aan organisch materiaal en licht zuur is, dus als uw grond van nature niet zuur is, moet u deze dienovereenkomstig aanpassen. Geef regelmatig water om de grond vochtig maar niet zompig te houden. Bemest om de week met een stikstofrijke meststof. Oogst savooiekool wanneer de kroppen 6-8 centimeter in diameter zijn. Snijd de hele krop van de plant en zorg ervoor dat u de omringende bladeren niet beschadigt.
EliasElias answered 1 jaar ago
Savooiekool is wat lastiger te telen dan andere koolsoorten, maar het is de moeite waard. Begin met het planten van de zaden in vruchtbare, rijke grond, ongeveer twee weken voor de laatste vorst van de lente. De grond moet vochtig zijn, maar niet nat. Zaai de zaden een centimeter diep en zet ze achttien centimeter uit elkaar. Als de planten een paar centimeter hoog zijn, dun ze dan uit zodat alleen de sterkste planten overblijven. Geef de planten regelmatig water en zorg voor voldoende voedingsstoffen; bemest ze om de paar weken met compost of mest. Zorg bij warm weer voor wat schaduw voor uw koolplanten. Oogst je savooiekool als ze ongeveer zes centimeter in diameter zijn.