Bekijk vragenCategory: Groentenhoe savooikool invriezen?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

hoe savooikool invriezen?

4 Answers
BramBram answered 1 maand ago

Savooiekool is heel goed in te vriezen. U kunt de kool gewoon wassen, in hapklare stukjes snijden en in een enkele laag op een bakplaat invriezen. Als het eenmaal bevroren is, kunt u het in een diepvrieszakje of -bakje bewaren.

BellaBella answered 1 maand ago

Er zijn een paar verschillende manieren waarop je savooiekool kunt invriezen. Eén manier is om de koolbladeren twee minuten in kokend water te blancheren en ze dan in ijswater te dompelen. Dit stopt het kookproces en helpt om de kleur en smaak van de kool te behouden. Een andere manier om savooiekool in te vriezen is door er dunne plakjes van te snijden, die vervolgens op een koekplaat te leggen en in te vriezen. Zodra ze bevroren zijn, kunt u de plakjes overbrengen in een diepvrieszak. Deze methode werkt goed als je van plan bent de savooiekool te gebruiken voor gekookte gerechten, omdat het dan later gemakkelijker te ontdooien en te koken is.

KirstenKirsten answered 1 maand ago

Verwijder gewoon de kern van de kool en hak hem in stukjes van 1 inch. Blancheer de kool 2 minuten in kokend water, giet af en leg in een grote kom met ijswater. Laat opnieuw uitlekken en doe de kool in een diepvrieszak. Knijp alle lucht eruit voor het dichtmaken en vries in. Haal de kool uit de vriezer en laat een nachtje ontdooien in de koelkast of een paar uur op het aanrecht.

AaronAaron answered 1 maand ago

 
 
Savooiekool kan op een aantal manieren worden ingevroren. De eenvoudigste manier is om de hele koolkop in de vriezer te leggen. Zo blijft hij tot zes maanden vers. Een andere manier om savooiekool in te vriezen is door het eerst te blancheren. Dit houdt in dat de kool twee minuten wordt gekookt voordat hij in een ijsbad wordt gedompeld. Zo blijven de kleur en textuur behouden. Na het blancheren kan de kool in luchtdichte zakken of potten tot acht maanden worden ingevroren.