Bekijk vragenCategory: Groentenhoe savooikool invriezen?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe savooikool invriezen?
6 Answers
BramBram answered 2 jaar ago
Savooiekool is heel goed in te vriezen. U kunt de kool gewoon wassen, in hapklare stukjes snijden en in een enkele laag op een bakplaat invriezen. Als het eenmaal bevroren is, kunt u het in een diepvrieszakje of -bakje bewaren.
BellaBella answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren waarop je savooiekool kunt invriezen. Eén manier is om de koolbladeren twee minuten in kokend water te blancheren en ze dan in ijswater te dompelen. Dit stopt het kookproces en helpt om de kleur en smaak van de kool te behouden. Een andere manier om savooiekool in te vriezen is door er dunne plakjes van te snijden, die vervolgens op een koekplaat te leggen en in te vriezen. Zodra ze bevroren zijn, kunt u de plakjes overbrengen in een diepvrieszak. Deze methode werkt goed als je van plan bent de savooiekool te gebruiken voor gekookte gerechten, omdat het dan later gemakkelijker te ontdooien en te koken is.
KirstenKirsten answered 2 jaar ago
Verwijder gewoon de kern van de kool en hak hem in stukjes van 1 inch. Blancheer de kool 2 minuten in kokend water, giet af en leg in een grote kom met ijswater. Laat opnieuw uitlekken en doe de kool in een diepvrieszak. Knijp alle lucht eruit voor het dichtmaken en vries in. Haal de kool uit de vriezer en laat een nachtje ontdooien in de koelkast of een paar uur op het aanrecht.
AaronAaron answered 2 jaar ago
    Savooiekool kan op een aantal manieren worden ingevroren. De eenvoudigste manier is om de hele koolkop in de vriezer te leggen. Zo blijft hij tot zes maanden vers. Een andere manier om savooiekool in te vriezen is door het eerst te blancheren. Dit houdt in dat de kool twee minuten wordt gekookt voordat hij in een ijsbad wordt gedompeld. Zo blijven de kleur en textuur behouden. Na het blancheren kan de kool in luchtdichte zakken of potten tot acht maanden worden ingevroren.
IsabelIsabel answered 1 jaar ago
Om savooiekool in te vriezen, blancheert u hem eerst twee minuten in kokend water. Daarna twee minuten afkoelen in ijswater. Zodra de kool is afgekoeld, giet u het water af en doet u hem in een hersluitbare plastic zak. Label de zak met de datum, en vries in tot zes maanden. Als je klaar bent om het te eten, ontdooi de kool dan een nacht in de koelkast.
FloortjeFloortje answered 1 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren om savooiekool in te vriezen. Eén manier is om de kool ongeveer 2 minuten in kokend water te blancheren, en dan in ijswater te laten schrikken. Laat het uitlekken en dep het droog voordat je het invriest. Een andere manier is om de kool in stukjes te snijden en in te vriezen zonder te blancheren. Deze methode resulteert echter in een iets minder knapperige textuur na het ontdooien.