Bekijk vragenCategory: OverigHoe salade maken met zalm?
Avatargast Staff asked 11 maanden ago
Hoe salade maken met zalm?
3 Answers
PhilouPhilou answered 11 maanden ago
Om een salade met zalm te maken, kun je eerst de zalm klaarmaken: bak de zalm in enkele minuten op medium-hoog vuur. Voeg een beetje citroensap en peper toe voor wat extra smaak. Voeg vervolgens komkommer, rode ui, trostomaat en sla of iets anders naar keuze toe aan de salade. Giet olijfolie over de salade en voeg peper en zout naar smaak toe. Geef de salade ten slotte een garnering van gerookte zalmbrokken en serveer.
KateKate answered 11 maanden ago
Voor een smaakvolle salade met zalm, verwarm je eerst de oven voor op 220C. Leg wat dunne plakken gerookte zalm op een bakblik en plaats deze in de oven. Bak deze 8-10 minuten tot de zalm van kleur verandert. Hak de salade ingrediënten vervolgens in kleine stukjes; een lekkere combinatie met zalm is bijvoorbeeld sla, komkommer, tomaat en rode ui. Vermeng de ingrediënten en voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg wat olijfolie toe aan de salade met zalm en roer goed door. Garneer de salade met de zalm en serveer meteen!
OwenOwen answered 11 maanden ago
Om salade met zalm te maken, is het eerst nodig om de zalm voor te bereiden. Kies de zalm van jouw keuze, verwijder eventuele graten en snijd het in blokjes. Verwarm dan wat olie in een pan en voeg de blokjes toe. Bak de zalm gedurende 3-4 minuten of totdat deze gaar is. Terwijl de zalm kookt, kun je je salade samenstellen. Voeg ingrediënten toe naar keuze, zoals sla, augurk, tuinkers, tomaat, ui, etc. Voeg vervolgens wat dressing toe aan de salade en meng alles goed. Voeg daarna de gebakken zalm toe en je salade met zalm is klaar!