Bekijk vragenCategory: OverigHoe salade maken met knolselderij?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Hoe salade maken met knolselderij?
3 Answers
HarveyHarvey answered 1 jaar ago
Voor de salade begin je met het koken of bakken van de knolselderij. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knolselderij in stukjes en leg ze op een ovenplaat. Bak ze in de oven gedurende 25 minuten. Laat de knolselderij daarna afkoelen. Meng de knolselderij met een grote salade van je keuze, zoals spinazie, tomaat, avocado en geitenkaas. Voeg toe wat je lekker vindt. Voor een zoetzure dressing meng je 2 eetlepels olijfolie, sinaasappelsap, honing, azijn, groene pepers, zout en peper. Garneer de salade met gehakte peterselie of verse kruiden.
FeliciaFelicia answered 1 jaar ago
Om salade te maken met knolselderij, begin je met het schillen en in dunne plakjes snijden van de knolselderij. Kook hierna de plakjes een paar minuten. Voeg vervolgens een dressing naar smaak toe, en eventueel andere ingrediënten zoals ui, paprika of komkommer. Meng dit alles door elkaar en de salade is klaar om te serveren.
JackJack answered 1 jaar ago
Knolselderij salade maken is eigenlijk best eenvoudig. Eerst snijd je de knolselderij in dunne plakjes en blancheer die in kokend water. Vervolgens laat je de plakjes knolselderij uitlekken en kun je aan de slag met het maken van de saus. Voeg wat olijfolie, een theelepel honing, een paar eetlepels witte wijnazijn en zeezout toe. Roer het geheel goed door elkaar en voeg wat verse kruiden naar smaak toe. Meng vervolgens de knolselderij door de saus en je salade is klaar om te serveren. Heerlijk!