Bekijk vragenCategory: GroentenHoe roerbak je bloemkool?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe roerbak je bloemkool?
7 Answers
CarmenCarmen answered 2 jaar ago
Snijd de bloemkool in hapklare roosjes en spoel ze goed af. Blancheer de roosjes een minuut of twee in kokend water, giet ze af en zet ze apart. Verhit wat olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uitgelekte roosjes toe en roerbak ze 3 tot 4 minuten tot ze bruin beginnen te worden. Voeg een eetlepel sojasaus of andere kruiden toe en roerbak nog een minuut. Serveer warm met rijst of noedels.
DannyDanny answered 2 jaar ago
Roerbakken is een geweldige manier om bloemkool te koken omdat het zijn voedingsstoffen behoudt en niet klef wordt. Zo doe je dat: 1. Snijd de bloemkool in hapklare stukken. 2. Verhit wat olie in een koekenpan of wok op middelhoog vuur. 3. Voeg de bloemkool toe en roerbak ongeveer 5 minuten, of tot hij gaar maar nog enigszins knapperig is. 4. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.
MirteMirte answered 2 jaar ago
Snijd eerst de bloemkool in kleine roosjes. Verhit wat olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de bloemkool toe en roerbak ongeveer 5 minuten, of tot hij lichtjes bruin is. Voeg een paar eetlepels water toe, dek de pan af en kook nog ongeveer 5 minuten, of tot de bloemkool zacht is. Roer uw favoriete kruiden erdoor en dien warm op.
LeoLeo answered 2 jaar ago
Roerbakken is een geweldige manier om bloemkool te koken, omdat het de smaak en voedingsstoffen beter behoudt dan andere kookmethodes. Zo doe je dat: 1. Snijd de bloemkool in hapklare stukken. 2. Verhit een eetlepel olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur 3. Voeg de bloemkool toe en roerbak 3-4 minuten, tot hij gaar is maar nog een beetje knapperig 4. Breng op smaak met zout, peper en eventuele andere kruiden of specerijen.
KirstenKirsten answered 2 jaar ago
Roerbakken is een snelle, gezonde en gemakkelijke manier om je favoriete groenten te koken. Voor het beste resultaat moet u de bloemkool in dunne stukjes snijden, zodat hij gelijkmatig gaart. Verhit wat olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de bloemkool toe. Roer regelmatig gedurende ongeveer 5 minuten, of tot de bloemkool gaar is. Voeg de gewenste kruiden toe en serveer direct.
JasmijnJasmijn answered 1 jaar ago
Er zijn vele manieren om bloemkool te roerbakken, maar een algemene methode zou zijn om te beginnen met het verhitten van olie in een pan op middelhoog vuur. Wanneer de olie heet is, de bloemkoolroosjes toevoegen en ongeveer 5 minuten bakken, af en toe roeren, tot ze licht gebruind zijn. Voeg dan alle andere gewenste ingredi├źnten toe en kook verder tot alles gaar is. Serveer warm met uw favoriete dipsaus.
PhilouPhilou answered 1 jaar ago
Om bloemkool te roerbakken, verhit je een eetlepel olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de bloemkool toe en bak, onder af en toe roeren, tot hij gaar en goudbruin is, ongeveer 5 minuten. Roer de gewenste kruiden erdoor en dien onmiddellijk op.