Bekijk vragenCategory: Groentenhoe rode kool maken?
Avatargast Staff asked 2 maanden ago

hoe rode kool maken?

4 Answers
LoekLoek answered 1 maand ago

Hoe maak je rode kool
 
Ingrediënten:
 
1 kop rode kool, ontdaan van klokhuis en in dunne plakjes gesneden
1/2 kopje appel cider azijn
1/2 kopje suiker
1 theelepel zout
1/4 theelepel zwarte peper
1/4 kopje water
2 eetlepels boter
 
  Aanwijzingen:  Meng in een grote kom de kool, azijn, suiker, zout en peper. Roer om te coaten. Laat 30 minuten staan, af en toe roeren.  Breng het koolmengsel in een grote pan op middelhoog vuur aan de kook. Voeg het water en de boter toe. Kook tot de kool zacht is en het vet 20% geabsorbeerd is door het koolvolume, ongeveer 45 minuten tot 1 uur.

KateKate answered 1 maand ago

Om rode kool te maken, heb je nodig:
 
1 rode kool
1 ui
1 appel
1 eetlepel azijn
2 eetlepels suiker
Zout en peper naar smaak
 
Verwijder eerst de buitenste bladeren van de kool en snijd hem doormidden. Snijd de kern eruit en snijd de kool vervolgens in dunne plakjes. Pel de ui en snipper hem. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in stukjes.  Doe alle ingrediënten in een grote pan of Dutch oven. Roer goed om te mengen.  Zet de pan op middelhoog vuur en breng het geheel aan de kook. Dek goed af en laat 2 uur zachtjes sudderen, af en toe roeren. Voeg indien nodig meer azijn of suiker naar smaak toe. Laat de rode kool afkoelen in de pot alvorens op te dienen.

HunterHunter answered 1 maand ago

Om rode kool te maken, heb je nodig:
-1/2 kop rode kool, gesnipperd
-1 appel, in stukjes gesneden
-1/4 kopje witte azijn
-1 eetlepel honing
-1 theelepel zout
-versgemalen zwarte peper naar smaak
 
Meng in een grote kom de geraspte rode kool, appel, witte azijn, honing, zout en peper. Meng goed en bewaar in een luchtdichte bak in de koelkast. De sla is tot 5 dagen houdbaar.

FloortjeFloortje answered 1 maand ago

Rode kool kan gemakkelijk worden gemaakt door de kool 3 minuten te blancheren in gezouten water en daarna te shockeren in ijswater. Daarna kunnen de bladeren worden geschild en in stukken of in snippers worden gesneden. De versnipperde of fijngehakte kool kan vervolgens in een hete pan met olie worden gekookt tot de kool zacht begint te worden. Breng op smaak met zout, peper en azijn.