Bekijk vragenCategory: Groentenhoe rode biet planten?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe rode biet planten?
5 Answers
ChristinaChristina answered 2 jaar ago
Bieten kunnen rechtstreeks in de tuin worden gezaaid zodra de grond in het voorjaar kan worden bewerkt. Ze doen het het beste op een plek met volle zon en vruchtbare, goed gedraineerde grond. Zaai bietenzaadjes 1/2 inch diep en 2 inches uit elkaar in rijen van 18 inches van elkaar. Dun de zaailingen uit tot ze 4 tot 6 centimeter uit elkaar staan. Geef jonge bieten regelmatig water, vooral bij droog weer, om de grond vochtig maar niet nat te houden. Kijk uit voor bladluizen en komkommerkevers; deze plagen kunnen ernstige schade toebrengen aan bietenplanten. Bietengroen is heerlijk en voedzaam, dus oogst niet alles in één keer! Laat een deel van de bladeren intact, zodat de bieten groter kunnen groeien.
IsabelIsabel answered 2 jaar ago
1. Verwijder het bietengroen en laat ongeveer 2 centimeter stengel aan de biet zitten. 2. Spoel de bieten grondig in schoon water. 3. Laat de bieten voor het planten een nacht in water weken. 4. Graaf een gat in de grond dat diep genoeg is voor de biet en zijn langste vezelige wortels. 5. Plaats de biet in het gat met een deel van de vezelwortels boven de grond. 6. Bedek met aarde en stamp voorzichtig aan om hem op zijn plaats te houden; geef goed water.
HunterHunter answered 2 jaar ago
Bietenzaden zijn klein en kunnen dus rechtstreeks in de tuingrond worden gezaaid. Bieten groeien het best bij koel weer, dus plant ze in het vroege voorjaar of in de late zomer/vroege herfst. Zaai de zaden 1/2 inch diep en zet ze 2 tot 3 cm uit elkaar. Houd de grond gelijkmatig vochtig tijdens het ontkiemen en geef regelmatig water zodra de plantjes zijn opgekomen. De bieten zijn ongeveer 60 dagen na het planten klaar voor de oogst. Om te bepalen of ze klaar zijn, trekt u zachtjes aan een van de bietjes; als ze gemakkelijk loskomen, zijn de bieten klaar om te oogsten.
EvanEvan answered 1 jaar ago
Bietenplanten kunnen rechtstreeks worden gezaaid of verplant. Direct zaaien gebeurt door het zaad over het gewenste gebied uit te strooien en het vervolgens met een hark of cultivator in de grond te verwerken. Uitdunnen tot een afstand van 1 tot 2 centimeter. Verplanten kan door bietenplanten in potten van 4 inch te zetten en de potten te vullen met een vochtige potgrond zonder aarde. Bedek de zaden met 1/4 inch grond en stamp ze licht aan. Vochtig houden tot de ontkieming, die meestal na 7 tot 10 dagen plaatsvindt. Wanneer de zaailingen twee echte bladeren hebben, plant u ze in de tuin met een onderlinge afstand van 12 tot 18 centimeter in rijen met een onderlinge afstand van 24 tot 36 centimeter. Plaats de rijen op basis van uw apparatuur.
HarveyHarvey answered 1 jaar ago
Bieten planten is eenvoudig. Gewoon de grond losmaken met een schop en dan de bieten in de grond stoppen met de punt naar boven. Bedek het met aarde en geef goed water. Het duurt meestal ongeveer twee weken voordat de bieten ontkiemen.