Bieten kunnen 1-2 weken vers worden bewaard door ze in een vochtige papieren handdoek te wikkelen en in een plastic zak te doen. Voor langere bewaring kunnen bieten worden ingevroren door de toppen af te snijden en ze goed te wassen. Leg ze vervolgens in een enkele laag op een bakplaat en vries ze in. Zodra ze bevroren zijn, doe je ze over in een plastic zak om ze te bewaren. In de vriezer zijn ze 3-4 maanden houdbaar.
Verse bieten kunnen in een plastic zak in de koelkast drie tot vier weken worden bewaard. Als u ze niet meteen gaat koken, kunt u de bieten ook in een pot met water in de koelkast bewaren. Ververs het water om de paar dagen. Zo zijn ze maximaal twee weken houdbaar.
Bieten kun je bewaren door ze in een papieren handdoek te wikkelen en dan in een plastic zak te doen. Ze zijn dan ongeveer twee weken houdbaar. Bieten zijn een goede bron van vezels, foliumzuur, kalium en vitamine C. Ze zijn ook een goede bron van mangaan, fosfor en vitamine B6.