Bekijk vragenCategory: Groentenhoe pompoensoep bereiden?
gast Staff asked 2 jaar ago
hoe pompoensoep bereiden?
5 Answers
EliasElias answered 2 jaar ago
Er zijn veel manieren om pompoensoep te bereiden. Eén manier is om de pompoen eerst te roosteren. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten. Leg de pompoen op een bakplaat en rooster hem ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven van 350 graden. Als de pompoen geroosterd is, laat je hem afkoelen voordat je het vruchtvlees eruit schept en in een blender of keukenmachine doet. Voeg kippen- of groentebouillon, gember, kaneel en nootmuskaat toe en pureer tot een gladde massa. Giet de gepureerde soep in een pan en verwarm op middelhoog vuur tot hij door en door warm is. Serveer met croutons en/of stukjes gegrilde kaassandwich. Een andere manier om pompoensoep te maken, is om de roosterstap helemaal over te slaan.
CalebCaleb answered 2 jaar ago
Ingrediënten: 1 butternutpompoen, geschild, ontpit en in blokjes gesneden 1 grote ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, fijngehakt 2 eetlepels olijfolie of boter 4 kopjes kippen- of groentebouillon 1/2 theelepel zout 1/4 theelepel zwarte peper 1 kopje melk of room (optioneel) Instructies: 1. Verhit in een grote pan of Nederlandse oven de olie op middelhoog vuur. Voeg de uien en knoflook toe en bak tot ze zacht worden, ongeveer 5 minuten. 2. Voeg de in blokjes gesneden pompoen en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en kook tot de pompoen gaar is, ongeveer 15 minuten. 3. Pureer de soep met een staafmixer of gewone blender tot een gladde massa.
CarmenCarmen answered 2 jaar ago
Begin met het voorverwarmen van de oven op 375 graden Fahrenheit. Snijd de pompoen doormidden, schep de zaden eruit en leg ze op een bakplaat. Sprenkel een beetje olie over de pompoenhelften en rooster ze ongeveer 45 minuten of tot het vruchtvlees vork-gaar is. Verhit ondertussen wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur en voeg de ui, knoflook en gember toe. Fruit een paar minuten tot ze zacht zijn en voeg dan de kippenbouillon en tomaten uit blik toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten koken. Zodra de geroosterde pompoen gaar is, voeg je die toe aan de soepingrediënten, samen met wat zout en peper naar smaak.
HelenaHelena answered 2 jaar ago
Ingrediënten: 1 butternut pompoen, geschild en in blokjes gesneden 2 kopjes groentebouillon 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, geplet 1/2 theelepel gemalen gember 1 kopje kokosmelk of room zout en peper naar smaak Instructies: 1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius (375 graden Fahrenheit). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de pompoenblokjes over de voorbereide plaat en rooster ze 25 minuten of tot ze zacht zijn.2. Verwarm in een grote pan de bouillon op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en kook tot ze zacht zijn geworden.3. Voeg de geroosterde pompoenblokjes, gember, kokosmelk of room, zout en peper naar smaak toe.
KoenKoen answered 2 jaar ago
Pompoensoep is een heerlijke en gemakkelijke maaltijd om te maken. Rooster de pompoen gewoon in de oven tot hij zacht is, verwijder dan de schil en meng het pompoenvlees met kippen- of groentebouillon, ui, knoflook, gember en andere kruiden of specerijen die u lekker vindt. Serveer met wat croutons of broodjes erop.