Bekijk vragenCategory: ReceptenHoe pocheren ik een ei zonder azijn?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe pocheren ik een ei zonder azijn?
6 Answers
ChristinaChristina answered 2 jaar ago
Eén manier is om een metalen ei pocheerapparaat te gebruiken. Een andere manier is een geïmproviseerd pocheerapparaat met een roestvrijstalen keukentrechter en een pot kokend water. De derde manier is om de eieren gewoon in water te pocheren zonder toevoeging van azijn of pocheerapparaat. Zo pocheer je eieren zonder azijn volgens de derde methode: Kraak elk ei in zijn eigen kommetje of theekopje. Giet de eieren voorzichtig in het kokende water en zorg ervoor dat u geen heet water op uzelf spat. Dek de pan gedeeltelijk af met een deksel en laat de eieren ongeveer 3 minuten koken, of tot het eiwit is gezet maar de dooiers nog vloeibaar zijn.
IlseIlse answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren om eieren te pocheren zonder azijn. Eén manier is om een pan met antiaanbaklaag te gebruiken en net genoeg water toe te voegen om de bodem van de pan te bedekken. Breng het water aan de kook en breek een ei in een kommetje of kopje. Laat het ei voorzichtig in het kokende water glijden en kook het 3-4 minuten, tot het wit is gestold maar de dooier nog vloeibaar is. Een andere manier is om 1-2 eetlepels witte azijn of citroensap toe te voegen aan een pot kokend water, en dan het vuur lager te zetten zodat het water zachtjes pruttelt. Breek een ei in een kommetje of kopje en laat het voorzichtig in het kokende water glijden.
GeorgeGeorge answered 2 jaar ago
Vul een pan met voldoende water om het ei te bedekken, en voeg een theelepel zout toe. Breng het water zachtjes aan de kook en breek dan voorzichtig een ei in het water. Zet het vuur uit en laat het ei 3-5 minuten koken, of tot het wit doorbakken is maar de dooier nog vloeibaar is. Haal het ei met een schuimspaan uit de pan en serveer onmiddellijk.
AbbyAbby answered 2 jaar ago
Breng een pot water op een zacht pitje. Voeg zout toe en roer de azijn erdoor. Breek een ei in een klein kopje. Laat het ei met een schuimspaan langzaam in het water zakken. Kook 3 minuten voor een dunne dooier of 4 minuten voor een stevige dooier. Verwijder het ei voorzichtig met de schuimspaan en dien onmiddellijk op.
GigiGigi answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om een ei te pocheren zonder azijn. U kunt bijvoorbeeld verse kruiden gebruiken, zoals tijm of rozemarijn, of specerijen, zoals zwarte peper of cayennepeper. Een andere optie is om een theelepel zuiveringszout aan het pocheerwater toe te voegen. Tot slot kunt u proberen witte azijn te gebruiken in plaats van gedestilleerde witte azijn.
OwenOwen answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren om eieren te pocheren zonder azijn. Eén manier is om een theelepel zuiveringszout aan het water toe te voegen voordat u de eieren toevoegt. Een andere manier is om vers citroensap of witte wijn te gebruiken in plaats van azijn. En een andere manier is om een eetlepel room door het kokende water te roeren voordat je de eieren toevoegt.