Bekijk vragenCategory: VisHoe pocheer je zalm?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Hoe pocheer je zalm?
4 Answers
HelenaHelena answered 1 jaar ago
Leg de zalmfilet in een koude pocheervloeistof. Het pocheervocht kan een court-bouillon zijn, een soort pocheerbouillon gemaakt met groenten en kruiden, of het kan op smaak worden gebracht met witte wijn, citroensap of andere ingrediënten. Breng de pocheervloeistof zachtjes aan de kook en doe het deksel op de pan zodat de vloeistof net niet suddert. Pocheer de zalm 10-12 minuten, tot hij gaar is maar nog stevig aanvoelt. Haal van het vuur en laat iets afkoelen in het pocheervocht alvorens op te dienen.
GeorgeGeorge answered 1 jaar ago
Om zalm te pocheren verwarmt u eerst een kleine hoeveelheid water in een pan tot het kookt. Doe de zalm in de pan, zet het vuur laag en dek af. Kook tot de zalm gaar is, ongeveer 10-12 minuten. Serveer warm met uw favoriete saus of kruiden.
NielsNiels answered 1 jaar ago
Leg een vel aluminiumfolie boven een hoog vuur op het fornuis. Leg uw zalm met de huid naar beneden op de folie en giet dan ongeveer 1/4 kopje witte wijn of appelciderazijn op de bovenkant van de vis. Leg er een schijfje citroen, tijm en rozemarijn op, indien gebruikt. Breng de zijkanten van de folie omhoog zodat het een luchtdicht 'pakketje' vormt. Leg dit pakketje 4-5 minuten op direct vuur op het fornuis, tot het doorbakken is (controleer met een scherp mes). Open het pakketje voorzichtig (pas op voor stoom) en serveer onmiddellijk met gekookte nieuwe aardappelen, sperziebonen en verwelkte boerenkool.
DannyDanny answered 1 jaar ago
Leg een vel aluminiumfolie op het aanrecht. Leg de zalm met de velkant naar beneden in het midden van de folie. Vouw alle 4 zijden van de folie om de vis heen en plak de randen aan elkaar. Leg het foliepakket op een bakplaat en bak op 400 graden gedurende ongeveer 20 minuten of tot de vis gaar is. Open het pakketje en verwijder de zalm voorzichtig met een vork - hij zal zeer delicaat zijn. Serveer onmiddellijk met uw favoriete saus of kruiden erover.