Bekijk vragenCategory: ReceptenHoe pocheer je een peer?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe pocheer je een peer?
7 Answers
EliasElias answered 2 jaar ago
Voor het pocheren van peren, heeft u nodig: -Een pan met een goed sluitend deksel -1/2 kopje witte wijn of champagne -1/2 kopje water -1/4 kopje suiker -3 takjes verse tijm -1 laurierblad -4 peren, geschild en ontdaan van klokhuis Zet de pan op een matig vuur en voeg de wijn, het water, de suiker, de tijm en het laurierblad toe. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de peren toe en kook tot ze zacht zijn (ongeveer 10 minuten). Haal van het vuur en laat afkoelen in het pocheervocht. Serveer koud of op kamertemperatuur.
RosaRosa answered 2 jaar ago
Er zijn verschillende manieren om een peer te pocheren, maar de meest gebruikelijke methode is om het fruit in een vloeistof te laten sudderen tot het door en door gaar is. Dit kan op het fornuis of in de oven. Om een peer te pocheren op het fornuis, begin met het toevoegen van genoeg water, sap, of wijn in een pan om het fruit te bedekken. Je zult ook wat suiker en specerijen zoals kaneel of kruidnagels moeten toevoegen (optioneel). Breng het mengsel op een matig vuur aan de kook. Leg de peren vervolgens voorzichtig in het vocht en dek af met een deksel. Laat ongeveer 15 minuten koken, of tot ze zacht zijn.
JuliaJulia answered 2 jaar ago
Hier is een stap-voor-stap gids om een peer te stropen: 1. Begin met het schillen van de peer. U kunt dit doen met een dunschiller of een schilmesje. 2. Snijd de peer doormidden en snijd elke helft in dunne plakjes. 3. Doe de plakjes peer in een steelpan of pocheerpan samen met wat water, witte wijn en suiker. 4. Breng het mengsel aan de kook en laat het koken tot de peren gaar en doorbakken zijn (ongeveer 15 minuten). 5.
OdetteOdette answered 2 jaar ago
Vul een pan met water en plaats er een stoommandje in. Snij het steeltje van de peer af en snij de peer doormidden met behoud van de onderkant. Leg de peren in het stoommandje, dek af en breng aan de kook. Verminder het vuur en laat 8-10 minuten sudderen tot ze zacht maar nog stevig zijn. Haal van het vuur en laat 1 minuut rusten. Serveer met de gewenste saus.
FenderFender answered 2 jaar ago
Om peren te pocheren verwarmt u eerst een pocheervloeistof (een eenvoudig mengsel van water, suiker en kaneel is prima) in een pan tot het kookt. Snijd de peren in de lengte doormidden en verwijder het klokhuis. Leg de perenhelften voorzichtig in het pocheervocht en laat ze ongeveer 10 minuten sudderen of tot ze vork-gaar zijn. Haal de pan van het vuur en laat de peren in het pocheervocht afkoelen alvorens ze op te dienen.
NielsNiels answered 2 jaar ago
Pocheren is een kookmethode waarbij voedsel wordt gekookt in een vloeistof, zoals water, melk of bouillon. Om peren te pocheren heb je nodig: 1. Peren (probeer bosc of anjou) 2. Vloeistof - probeer appelsap, witte wijn, of zelfs gemberbier voor iets anders! 3. Suiker (optioneel) - als je vloeistof niet zoet genoeg is, voeg dan suiker naar smaak toe 4. Kruiden (optioneel) - kaneelstokjes, steranijsstokjes en vanillebonen zijn geweldige toevoegingen aan pocheervloeistoffen 5. Een pan die groot genoeg is om de peren in een enkele laag in te doen - niet te vol! 6.
AliceAlice answered 1 jaar ago
Doe een peer met schil en klokhuis in een kleine steelpan. Voeg voldoende water toe om de peer te bedekken en voeg dan 1-2 theelepels suiker toe. Breng het mengsel aan de kook op matig vuur, zet dan het vuur laag en laat 5-10 minuten sudderen, of tot de peer zacht is. Haal van het vuur en laat iets afkoelen voor het opdienen.