Bekijk vragenCategory: ReceptenHoe pocheer je een peer?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

Hoe pocheer je een peer?

3 Answers
EliasElias answered 4 weken ago

Voor het pocheren van peren, heeft u nodig: -Een pan met een goed sluitend deksel -1/2 kopje witte wijn of champagne -1/2 kopje water -1/4 kopje suiker -3 takjes verse tijm -1 laurierblad -4 peren, geschild en ontdaan van klokhuis Zet de pan op een matig vuur en voeg de wijn, het water, de suiker, de tijm en het laurierblad toe. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de peren toe en kook tot ze zacht zijn (ongeveer 10 minuten). Haal van het vuur en laat afkoelen in het pocheervocht. Serveer koud of op kamertemperatuur.

RosaRosa answered 4 weken ago

Er zijn verschillende manieren om een peer te pocheren, maar de meest gebruikelijke methode is om het fruit in een vloeistof te laten sudderen tot het door en door gaar is. Dit kan op het fornuis of in de oven. Om een peer te pocheren op het fornuis, begin met het toevoegen van genoeg water, sap, of wijn in een pan om het fruit te bedekken. Je zult ook wat suiker en specerijen zoals kaneel of kruidnagels moeten toevoegen (optioneel). Breng het mengsel op een matig vuur aan de kook. Leg de peren vervolgens voorzichtig in het vocht en dek af met een deksel. Laat ongeveer 15 minuten koken, of tot ze zacht zijn.

JuliaJulia answered 4 weken ago

Hier is een stap-voor-stap gids om een peer te stropen: 1. Begin met het schillen van de peer. U kunt dit doen met een dunschiller of een schilmesje. 2. Snijd de peer doormidden en snijd elke helft in dunne plakjes. 3. Doe de plakjes peer in een steelpan of pocheerpan samen met wat water, witte wijn en suiker. 4. Breng het mengsel aan de kook en laat het koken tot de peren gaar en doorbakken zijn (ongeveer 15 minuten). 5.