Bekijk vragenCategory: OverigHoe paling koken?
Avatargast Staff asked 12 maanden ago
Hoe paling koken?
3 Answers
OliviaOlivia answered 12 maanden ago
Paling bereiden is eenvoudig. Begin met het schoonmaken van de palingen door te verwijderen van schubben en ingewanden. Verwarm vervolgens een pan op middelhoog vuur met wat olijfolie. Leg de palingen in de pan en kook ze 8-10 minuten totdat ze mooi goudkleurig zijn. Bestrooi de gekookte paling met zout en peper naar smaak. Serveer nu en geniet!
NovaNova answered 12 maanden ago
Om paling te koken, kun je het beste beginnen met het schoonmaken van de paling. Wees voorzichtig met het schoonmaken, want er zijn kleine spataderen zichtbaar aan weerszijden van de rugvin. Vervolgens kun je de paling marineren in wat olijfolie, citroensap en wat kruiden. Na zo'n twintig minuten kun je de paling vervolgens aanbakken. Doe dit op een matig vuur van gemiddelde temperatuur. Als de paling een lekkere kleur krijgt, kun je de kooktijd bepalen. Voor algemene juistheid zou je ongeveer 5 minuten moeten koken. Om de paling helemaal gaar te maken moet je het eromheen draaien om elke kant even te laten bakken.
KoenKoen answered 12 maanden ago
Je moet paling schoonmaken en koken in een grote pan met water. Voeg wat zout toe, wat kruiden als je dat wilt en laat het een paar minuten pruttelen totdat de paling gaar is.