Bekijk vragenCategory: Groentenhoe moet je witte kool planten?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
hoe moet je witte kool planten?
8 Answers
HarveyHarvey answered 1 jaar ago
Om witte kool te planten, zult u moeten beginnen met een kleine zaailing. Witte kool is een langzame groeier, dus u zult vroeg in het seizoen moeten beginnen. Plant ze in rijke, vochtige grond en geef ze voldoende ruimte om te groeien. Plaats de planten ongeveer 18 inches van elkaar in elke richting. Bemest ze regelmatig en geef ze regelmatig water. Witte kool houdt van volle zon, maar kan ook halfschaduw verdragen. Wanneer de bloemhoofden zich beginnen te vormen, kunt u voorzichtig wat aarde rond de basis van de bloemhoofden walsen om ze te helpen een mooie strakke vorm te krijgen.
KirstenKirsten answered 1 jaar ago
U kunt witte kool planten door de zaden in vochtige grond van ongeveer een centimeter diep te plaatsen en ze vervolgens te bedekken met lichte aarde. Zorg ervoor dat u het gebied goed water geeft en de grond vochtig houdt tot de kieming plaatsvindt, wat binnen 10 dagen moet gebeuren. Kool groeit het best bij koel weer, dus je kunt het beter in de late zomer of vroege herfst planten om een voorsprong op het groeiseizoen te krijgen. De planten zullen binnen 60 tot 80 dagen rijp zijn en kunnen worden geoogst nadat de kroppen zijn gevormd, maar voordat ze te rijp worden en beginnen te splijten.
AliceAlice answered 1 jaar ago
Witte kool kan zowel in het voorjaar als in het najaar worden geplant. Voor de beste resultaten plant u witte kool zaden in het vroege voorjaar of in de late zomer. De grond moet rijk en goed gedraineerd zijn met een pH van 6,0-7,5. Zaai de zaden 1/2 inch diep en 12 inch uit elkaar. Regelmatig water geven en elke 3-4 weken bemesten met een uitgebalanceerde meststof. Witte kool is klaar voor de oogst als hij stevig is en een gladde schil heeft.
FeliciaFelicia answered 1 jaar ago
Witte kool is een koelseizoengroente die zowel in de lente als in de herfst kan worden geplant. Om witte kool te planten, moet u eerst de grond voorbereiden door wat organisch materiaal zoals compost of mest in te graven. Vorm vervolgens met een schop een gat dat ongeveer twee keer zo groot is als de kluit van de kool. Maak de wortels van de kool voorzichtig los en plaats hem in het gat zodat de bovenkant van de kluit gelijk ligt met de omringende grond. Vul het gat op met aarde en stamp het voorzichtig aan. Geef goed water en mulch rond de basis van de planten om het vocht vast te houden.
MaxMax answered 1 jaar ago
Witte kool kan zowel uit zaad als uit gekochte planten worden geplant. Als u met zaad begint, plant ze dan in het vroege voorjaar zodra de grond bewerkt kan worden. Zaai de zaden ½ inch diep en ongeveer ¼ inch uit elkaar in rijen van 18 inch van elkaar. Dun de zaailingen uit tot 8-10 centimeter van elkaar als ze ongeveer 2 centimeter hoog zijn. Geef regelmatig water, maar voorkom dat de bladeren nat worden, want dat kan rotting veroorzaken. Wacht met uitplanten tot het late voorjaar of de vroege zomer, wanneer het gevaar voor vorst is geweken. Kies kroppen die stevig zijn en vrij van kneuzingen of vlekken. Snijd de koolkop aan de basis af met een scherp mes en zorg ervoor dat u de stengel niet beschadigt.
OdinOdin answered 1 jaar ago
Kool (Brassica oleracea var. capitata) is een tweejarige of eenjarige winterplant die het best groeit in de volle zon tot gedeeltelijke schaduw. Hij kan worden geplant in het vroege voorjaar of in de late zomer/vroege herfst. Kool kan worden gekweekt uit transplantaten of zaden. Koop bij het uitplanten planten uit een kwekerij ongeveer 8-10 weken voor de laatste vorstdatum in uw regio. Zet de planten 18-24 cm uit elkaar in rijen van 36-48 cm. Zaden ontkiemen het best bij bodemtemperaturen onder 65 graden F, dus plant ze 4-6 weken voor de laatste vorstdatum in uw gebied buiten.
GigiGigi answered 1 jaar ago
1. Kies een plantplaats voor uw witte kool. De plaats moet volle zon krijgen en vruchtbare, goed gedraineerde grond hebben. 2. Vul de grond voor het planten aan met compost of oude mest. Zo krijgen de koolplanten de voedingsstoffen die ze nodig hebben om gezond en sterk te groeien. 3. Zaai de zaden rechtstreeks in de tuingrond wanneer het weer is opgewarmd en alle vorstgevaar is geweken. Plant ze in rijen met een tussenruimte van 12-18 cm. 4. Bedek de zaden met een dun laagje grond en geef goed water. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft tijdens het kiemproces, dat ongeveer 7-10 dagen duurt. 5.
IvanIvan answered 1 jaar ago
Witte kool is een koelweergewas dat kan worden geplant in het vroege voorjaar of in de late zomer/vroege herfst. Kies een locatie met volle zon en goed gedraineerde grond. Zaai de zaden 1/2 inch diep en zet ze 12-18 inch uit elkaar. De planten worden ongeveer 18 centimeter hoog en moeten worden uitgedund tot 6-8 centimeter van elkaar. Regelmatig water geven en om de 3 weken bemesten met stikstof. Oogst de kolen als ze stevig zijn en voordat de knoppen opengaan.