Bekijk vragenCategory: ReceptenHoe moet je wafels uit wafelijzer halen?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe moet je wafels uit wafelijzer halen?
12 Answers
EllaElla answered 2 jaar ago
    Als je wafels uit een wafelijzer wilt halen, kun je het beste een vork gebruiken om ze eruit te tillen. U kunt ook een tang gebruiken, maar pas op dat u het anti-aanbaklaag van uw wafelijzer niet beschadigt. Als je de wafels eruit hebt getild, leg ze dan op een rooster of bord bekleed met keukenpapier, zodat ze kunnen afkoelen en knapperig worden.
FloortjeFloortje answered 2 jaar ago
Als uw wafelijzer een anti-aanbaklaag heeft: 1. Verwarm het wafelijzer voor op middelhoog vuur. 2. Leg een enkele laag keukenpapier op het oppervlak van het ijzer. 3. Leg de wafels in het wafelijzer en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. 4. Sluit het deksel en bak ze 2 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. 5. Haal ze met een vork uit het wafelijzer en leg ze op een andere laag keukenpapier om iets af te koelen alvorens ze warm op te dienen Als uw wafelijzer geen anti-aanbaklaag heeft: 1.
HunterHunter answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om wafels uit een wafelijzer te halen. Een manier is om ze met een vork of ander keukengerei los te wrikken. Een andere manier is om een kleine hoeveelheid olie op de bovenkant van de wafels te gieten en dan een siliconenborsteltje te gebruiken om de olie over de bovenkant te verdelen. De derde manier is om een bord op het wafelijzer te leggen en het dan snel om te draaien, zodat het bord de wafels opvangt.
DannyDanny answered 2 jaar ago
U moet de wafels uit het wafelijzer halen met een vork of een dunne spatel. Als de wafels aan het rooster vastzitten, kunt u ze met een vork loswrikken. Als ze hardnekkig vastzitten, kunt u een beetje bakolie op het rooster spuiten voordat u het opnieuw probeert. Pas op dat u zich niet brandt aan het hete metaal! U kunt ook een dunne spatel gebruiken om de wafels te verwijderen zonder ze te beschadigen.
HelenaHelena answered 2 jaar ago
Gebruik een houten lepel om de wafel van het ijzer los te maken. Als hij niet loskomt, spuit dan een beetje bakolie op de wafel en probeer het opnieuw. Herhaal dit tot de wafel vrij is.
IlseIlse answered 2 jaar ago
Gebruik een rubberen spatel om de wafels uit het ijzer te halen. Gebruik eventueel een beetje plantaardige olie of kookspray om ze los te maken.
AdamAdam answered 2 jaar ago
De gemakkelijkste manier om wafels uit een wafelijzer te halen is met een vork. Steek de vork in de zijkant van de wafel en til hem op. Als uw wafelijzer verwijderbare platen heeft, kunt u ze ook gewoon omdraaien en de wafels op die manier losmaken. Sommige mensen vinden dat olie of gesmolten boter op de bovenkant van de wafels spuiten voordat ze in de oven gaan, helpt om ze er gemakkelijker uit te krijgen, maar dat is niet nodig. En tenslotte, als uw wafelijzer vuil is of er is aangebrand, kunt u proberen het schoon te schrobben met een Brillo pad of ander soort staalwol.
BramBram answered 2 jaar ago
De meeste wafelijzers hebben een antikleefoppervlak, dus de beste manier om wafels te verwijderen is het gebruik van een plastic of siliconen spatel. Laat de spatel eerst onder warm water lopen om hem plooibaar te maken. Steek vervolgens de spatel tussen de wafel en het ijzer en wrik hem voorzichtig los. Indien nodig kunt u ook een botermes gebruiken. Pas op dat u het antiaanbakoppervlak niet bekrast of beschadigt.
GijsGijs answered 1 jaar ago
Gebruik een botermes om de wafel rond de randen van het ijzer los te maken. Indien nodig kunt u ook een beetje olie op de wafel spuiten om hem los te maken. Leg een bord op het wafelijzer en draai het snel om, zodat de wafel op het bord valt. Als uw wafel aan het ijzer blijft plakken, kunt u een spatel of vork gebruiken om hem los te maken voordat u hem omdraait.
JasmijnJasmijn answered 1 jaar ago
Gebruik een siliconen spatel of een ander dun voorwerp om onder de wafel te komen en hem eruit te tillen. Als de wafel blijft plakken, moet u misschien wat kookspray of zacht geworden boter gebruiken om hem los te maken.
KeesKees answered 1 jaar ago
Gebruik een houten lepel of eetstokje. Steek deze in het wafelrooster en draai voorzichtig tot de wafel eruit springt. Indien nodig kunt u ook een siliconen spatel gebruiken om de wafel uit het ijzer te halen.
AaronAaron answered 1 jaar ago
Laat het wafelijzer afkoelen voordat u het probeert schoon te maken. Gebruik een houten of plastic spatel om eventueel vastzittend beslag te verwijderen, en gebruik vervolgens een vochtige doek om het oppervlak af te vegen. Droog het wafelijzer ten slotte af met een handdoek.