Speculaas is een soort Belgisch koekje dat in tiramisu-recepten vaak wordt gebruikt in plaats van ladyfingers. Het onderstaande recept is voor een traditionele tiramisu, maar je kunt de ladyfingers gemakkelijk vervangen door speculaaskoekjes.
Speculaas is een soort speculaas, dus je zou kunnen beginnen met het maken van een tiramisu op basis van speculaas. Hier is een recept om je op weg te helpen: Ingrediënten: 1 kop (120 gram) bloem voor alle doeleinden 3/4 theelepel bakpoeder 1/2 theelepel zuiveringszout 1/2 theelepel kaneel snufje zout 6 eetlepels (85 gram) ongezouten boter, op kamertemperatuur 3/4 kop (150 gram) suiker 1 groot ei, geklopt 1/2 theelepel puur vanille-extract 8 ons mascarpone, op kamertemperatuur 1 kop (240 ml) zware room, opgeklopt tot gemiddelde pieken Instructies: 1.
Speculaas is een soort speculaas/koekje, dus je zou ze in het tiramisu recept kunnen gebruiken als vervanging voor de ladyfingers. Je kunt ook wat speculaaskruiden toevoegen aan het mengsel van slagroom en koffie.
Speculaas is een soort koekje dat populair is in Nederland en België. Ze worden gemaakt van meel, suiker, boter, eieren, kruiden en soms noten. Om een tiramisu te maken met speculaas: 1. Smelt 2 eetlepels boter in een voor de magnetron geschikte kom of in een steelpan op laag vuur. 2. Voeg 8 ons speculaaskoekjes toe aan de gesmolten boter en meng tot alle koekjes bedekt zijn. 3. Spreid het mengsel uit op een bakplaat en bak op 350 graden Fahrenheit gedurende 10-15 minuten, of tot ze goudbruin zijn. 4. Laat volledig afkoelen voordat u de tiramisu in elkaar zet. 5.
Ingrediënten: 1 kop zware room 1 theelepel vanille-extract 3 eiwitten 6 eetlepels kristalsuiker 1/2 pakje niet-gearomatiseerde gelatine (ongeveer 2 theelepels) 1/2 kopje koud water 9 eetlepels mascarpone, kamertemperatuur 1/4 kopje bloem voor alle doeleinden een snufje zout 120 gram speculaaskoekjes, tot poeder gemalen in een keukenmachine of blender (of gebruik speculaasboter uit de winkel) Aanwijzingen Strooi in een kleine steelpan de gelatine over het koude water en laat 5 minuten zitten om zacht te worden. Zet het geheel op een laag vuurtje en roer tot de gelatine is opgelost.
Je hebt nodig: 1/2 kop espresso of sterke koffie 1/4 kop Marsala wijn 1/4 kopje suiker, verdeeld 1 pot mascarpone, kamertemperatuur 2 eetlepels bloem voor alle doeleinden 1 theelepel vanille-extract 7 grote eiwitten, kamertemperatuur 1/4 theelepel wijnsteen 3 eetlepels cacaopoeder, verdeeld 36 lieveheersbeestjes (3 cm lang) Verwarm in een kleine steelpan de espresso en Marsala-wijn op matig vuur tot ze net sudderen.
Hier is een recept voor tiramisu met speculaas.Ingrediënten: 2 kopjes (480 ml) zware room 1 theelepel vanille-extract 7 eidooiers 1/4 kop (50 gram) kristalsuiker 1/4 kop (30 gram) bloem voor alle doeleinden 1/2 kop (120 ml) volle melk 8 eetlepels (115 gram) ongezouten boter, op kamertemperatuur, in stukjes gesneden 3/4 kopje (85 gram) Speculaaskoekjes, fijngemaakt tot kruimels 3 eetlepels (27 gram) Nederlands cacaopoeder Instructies: 1. Verwarm de oven voor op 375 graden F (190 graden C).