Bekijk vragenCategory: ReceptenHoe moet je tiramisu maken zonder alcohol?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Hoe moet je tiramisu maken zonder alcohol?
5 Answers
CharlieCharlie answered 1 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren om tiramisu te maken zonder alcohol. Hier is één recept: Ingrediënten: 1/2 kop koffie, afgekoeld 1/2 kop Marsala wijn, verdeeld 1 enveloppe niet-gearomatiseerde gelatine 1/4 kop koud water 3 eiwitten, op kamertemperatuur snufje zout 1 kopje suiker, verdeeld 2 kopjes mascarpone, verdeeld 30 lieveheersbeestjes, in de breedte gesplitst Aanwijzingen: 1. Roer in een kleine kom koffie en 1/4 kop Marsala-wijn door elkaar; zet apart. Strooi gelatine over koud water in een kleine kom; laat 2 minuten staan om zacht te worden. 2.
DaphneDaphne answered 1 jaar ago
Tiramisu is een Italiaans dessert dat gewoonlijk koffie, mascarpone, eieren, suiker, schuimpjes en chocolade bevat. Je kunt een alcoholvrije tiramisu maken door de koffie te vervangen door espressopoeder of sterk gezette thee en zuivelvrije vervangers te gebruiken voor de mascarpone en de eieren. Voor de ladyfingers kunt u glutenvrije vanillewafels of andere zoete koekjes gebruiken. En voor de chocolade kunt u zuivelvrije pure chocolade of cacaopoeder gebruiken.
FeliciaFelicia answered 1 jaar ago
Het is mogelijk om tiramisu te maken zonder alcohol, maar het zal niet helemaal hetzelfde smaken. De mascarpone en de eieren in het recept geven het een rijke, romige textuur, maar je zou kunnen proberen een deel van de room te vervangen door koffiemelk of melk om de verloren alcohol te compenseren. Je zou ook een beetje vanille-extract of koffielikeur aan de slagroom kunnen toevoegen om de smaak te versterken.
PhilouPhilou answered 1 jaar ago
Er zijn een paar manieren om tiramisu te maken zonder alcohol. Een daarvan is om de koffielikeur te vervangen door een koffiesiroop. Een andere is om cafeïnevrije koffie in het recept te gebruiken. En tenslotte kun je ook de mascarpone weglaten en vervangen door roomkaas of ricotta kaas.
BrittBritt answered 1 jaar ago
Er zijn een paar manieren om tiramisu zonder alcohol te maken. Eén manier is het gebruik van likeur met koffiesmaak zoals Tia Maria of Kahlua in plaats van de Marsala wijn. Een andere manier is om de Marsalawijn weg te laten en meer koffie- of espressopoeder aan het mascarponemengsel toe te voegen. U kunt ook alcoholvrije likeur met koffiesmaak gebruiken, zoals Da Vinci of Starbucks Frappucino, in plaats van de Marsalawijn en het espressopoeder.