Bekijk vragenCategory: GroentenHoe moet je spruiten invriezen?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

Hoe moet je spruiten invriezen?

3 Answers
BramBram answered 1 maand ago

De beste manier om spruitjes in te vriezen is ze eerst te blancheren. Blancheren is een proces waarbij groenten snel worden gekookt in kokend water en daarna worden afgekoeld in ijswater. Dit stopt het kookproces en helpt de smaak, kleur en textuur van de groente te behouden.
 
Om spruitjes te blancheren, breng je een grote pan met water aan de kook en voeg je de gewenste hoeveelheid spruitjes toe. Kook ze 2-3 minuten en doe ze dan met een schuimspaan in een bak met ijswater. Laat ze 2-3 minuten afkoelen, laat ze dan uitlekken en leg ze in een enkele laag op een bakplaat.

GeorgeGeorge answered 1 maand ago

De beste manier om spruitjes in te vriezen is ze eerst te blancheren. Blancheren is een techniek waarbij je voedsel kort kookt in kokend water en het dan snel afkoelt in ijswater. Dit proces helpt om de smaak en kleur van het voedsel te behouden, en het helpt ook om de voedingsstoffen te behouden.
 
Om spruitjes te blancheren, breng je een pan met water aan de kook en voeg je de spruitjes toe. Kook ze 2-3 minuten, haal ze er dan uit met een schuimspaan en leg ze in een kom met ijswater. Als ze afgekoeld zijn, laat ze dan uitlekken en doe ze in een afgesloten bakje of Ziploc-zakje.

CarmenCarmen answered 1 maand ago

Er zijn een paar verschillende manieren om spruitjes in te vriezen, maar de eenvoudigste manier is om ze 3 minuten in kokend water te blancheren en ze daarna in ijswater te laten schrikken. Leg ze op een bakplaat en vries ze in tot ze stevig zijn, doe ze dan in een vriezerbestendige container. In de diepvries blijven ze ongeveer 4 maanden goed.