Bekijk vragenCategory: VleesHoe moet je rendang maken?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe moet je rendang maken?
6 Answers
ManouManou answered 2 jaar ago
Rendang is een gerecht van vlees gestoofd in kokosmelk en kruiden, dat afkomstig is van het Minangkabau-volk van West-Sumatra, Indonesië. De naam rendang is afgeleid van het Indonesische woord rendah, dat "laag" betekent, in verwijzing naar de lage sudderhitte die nodig is om het rundvlees langzaam te garen tot het zeer mals is. Er bestaan veel recepten voor dit populaire gerecht, maar de basisingrediënten zijn altijd rundvlees of kip, kokosmelk, citroengras, galangal, gember, kruidnagel, kardemompeulen, laurierblaadjes en kafferlimoenblaadjes. In sommige recepten worden ook pepers, kurkumapoeder, korianderpoeder en komijnpoeder gebruikt.
OwenOwen answered 2 jaar ago
Rendang is een gerecht van de etnische groep Minangkabau in Indonesië dat meestal wordt gemaakt met rundvlees of kip. De sleutel tot het maken van een goede rendang is het vlees lang te laten sudderen tot het zeer mals is en de smaken van de kruiden absorbeert.
NaomiNaomi answered 2 jaar ago
Rendang is een pittig rundvleesgerecht dat populair is in Indonesië en Maleisië. De ingrediënten zijn meestal rundvlees, kokosmelk, citroengras, gember, knoflook, peper en zout. Hier is een recept voor rendang: Ingrediënten: 1 pond rundvlees chuck of cross rib roast 3 eetlepels olie 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 theelepel gemalen gember of galangal 3 kopjes kokosmelk 2 stengels citroengras, alleen het malse binnenste gedeelte, in dunne plakjes gesneden 1 theelepel zout 1/2 theelepel zwarte of witte peperpoeder Instructies: Verhit in een grote pan of Nederlandse oven op middelhoog vuur de olie tot deze heet is.
KeesKees answered 2 jaar ago
Rendang is een pittig rundvleesgerecht dat populair is in Indonesië en Maleisië. Het volgende recept is voor een eenvoudige rendang die thuis gemaakt kan worden. Ingrediënten: 1 pond rundvlees, in blokjes gesneden 2 eetlepels kokosolie 2 uien, fijngehakt 3 teentjes knoflook, fijngehakt 1 theelepel gemalen gember 1 theelepel gemalen koriander 1 theelepel gemalen komijn 1 theelepel kurkumapoeder 4 kopjes kippenbouillon of bouillon 1 kop kokosmelk 2 groene pepers, in de lengte doorgesneden 1/4 kopje verse korianderblaadjes, fijngehakt Instructies: Verhit in een grote pan of Nederlandse oven de kokosolie op middelhoog vuur.
LeoLeo answered 2 jaar ago
Rendang is een gerecht van Maleisische en Indonesische oorsprong, meestal gemaakt van rundvlees of kip. Het vlees wordt langzaam gekookt in een pittige rode pasta tot het zeer mals is. Er zijn veel verschillende recepten voor rendang, maar de gemeenschappelijke ingrediënten zijn: vlees, kokosmelk, citroengras, galangal, ui, knoflook, sjalotten, gemberwortel, kruiden (korianderzaad, komijnzaad), tamarindeconcentraat of palmsuiker. Rendang duurt meestal enkele uren om te bereiden. Hier is een recept om rendang te maken: https://www.thespruceeats.
MirteMirte answered 2 jaar ago
Rendang is een gerecht dat afkomstig is van de etnische groep Minangkabau in Indonesië. De ingrediënten en methoden om rendang te maken verschillen per regio, maar de meest voorkomende ingrediënten zijn rundvlees, kokosmelk, citroengras, galangal, gember, kurkuma, knoflook en zout. Om rendang te maken wordt het vlees eerst in olie gebakken tot het knapperig is. Dan worden de aromaten (citroengras, galangal, gember, kurkuma) toegevoegd en gekookt tot ze geurig zijn. Dan wordt het rundvlees weer toegevoegd en bedekt met de kruiden. De kokosmelk wordt erdoor geroerd en aan de kook gebracht.