Bekijk vragenCategory: Groentenhoe moet je rabarber schoonmaken?
Avatargast Staff asked 3 weken ago

hoe moet je rabarber schoonmaken?

3 Answers
JaysonJayson answered 4 dagen ago

De beste manier om rabarber schoon te maken is de bladeren van de stengel af te snijden en de stengels vervolgens onder koud water af te spoelen. U kunt ze dan rauw eten of koken.

FenderFender answered 4 dagen ago

Spoel de stengels en verwijder eventuele bladeren. Snijd de stengels in stukjes van een centimeter. Doe de rabarber, het water, de suiker en het citroensap in een pan. Breng op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 minuten sudderen. Roer de aardbeien erdoor. Kook 5 minuten of tot de aardbeien zacht zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen. Serveer gekoeld of op kamertemperatuur.

IsabelIsabel answered 4 dagen ago

Rabarber is een groente die verwant is aan boekweit en zuring. De stengels zijn het eetbare deel van de plant. Om rabarber schoon te maken, spoel je hem eerst af in koel water. Snijd eventuele bladeren af en gooi ze weg. Snijd het worteluiteinde en het steeluiteinde van de stengel af. Snijd de stengel in stukjes van 1 inch. Breng een pan water aan de kook en voeg de rabarber toe. Kook 2 minuten of tot ze gaar zijn. Giet af en spoel af met koud water. Serveer naar wens.