Bekijk vragenCategory: Groentenhoe moet je rabarber schoonmaken?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
hoe moet je rabarber schoonmaken?
9 Answers
JaysonJayson answered 1 jaar ago
De beste manier om rabarber schoon te maken is de bladeren van de stengel af te snijden en de stengels vervolgens onder koud water af te spoelen. U kunt ze dan rauw eten of koken.
FenderFender answered 1 jaar ago
Spoel de stengels en verwijder eventuele bladeren. Snijd de stengels in stukjes van een centimeter. Doe de rabarber, het water, de suiker en het citroensap in een pan. Breng op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 minuten sudderen. Roer de aardbeien erdoor. Kook 5 minuten of tot de aardbeien zacht zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen. Serveer gekoeld of op kamertemperatuur.
IsabelIsabel answered 1 jaar ago
Rabarber is een groente die verwant is aan boekweit en zuring. De stengels zijn het eetbare deel van de plant. Om rabarber schoon te maken, spoel je hem eerst af in koel water. Snijd eventuele bladeren af en gooi ze weg. Snijd het worteluiteinde en het steeluiteinde van de stengel af. Snijd de stengel in stukjes van 1 inch. Breng een pan water aan de kook en voeg de rabarber toe. Kook 2 minuten of tot ze gaar zijn. Giet af en spoel af met koud water. Serveer naar wens.
IlseIlse answered 1 jaar ago
Rabarber kan worden schoongemaakt door het af te spoelen onder koud water. Het is belangrijk om al het vuil van de stengels te verwijderen alvorens ze te gebruiken.
CarmenCarmen answered 1 jaar ago
Om rabarber schoon te maken, gewoon de uiteinden afsnijden en weggooien. Was vervolgens de rest van de stengel onder koud water. U kunt eventueel de buitenste laag eraf schillen als die taai is.
MilasMilas answered 1 jaar ago
Om rabarber schoon te maken, snijdt u eerst de bladeren af en gooit u ze weg. Spoel de stengels af onder koud water om vuil te verwijderen. Als u bevroren rabarber gebruikt, ontdooit u deze gewoon en spoelt u ze af voor gebruik.
KeesKees answered 1 jaar ago
Snijd de bladeren en de wortel van de rabarber. Spoel hem af met water. Snijd hem in stukjes van een centimeter. Kook het ongeveer 10 minuten in water. Giet het water af en doe de rabarber terug in de pan. Voeg suiker en kaneel naar smaak toe, en laat nog ongeveer 20 minuten sudderen.
OliviaOlivia answered 1 jaar ago
Spoel de rabarber af en snijd eventuele bladeren weg. Snijd ze in stukken van 1 cm en doe ze in een grote steelpan. Voeg water toe om de rabarber net te bedekken. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 5 minuten sudderen. Laat goed uitlekken en spoel af met koud water. Dep droog met keukenpapier. Meng voor het glazuur in een kleine steelpan suiker, maïzena en water tot een gladde massa. Breng aan de kook op matig vuur, onder voortdurend roeren. Kook en roer gedurende 2 minuten of tot het ingedikt is. Borstel het glazuur over de warme rabarberstukjes voor het opdienen.
JuliaJulia answered 1 jaar ago
Verwijder de bladeren van de stengels en gooi ze weg. Snijd de stengels in stukjes van een centimeter en doe ze in een grote pan. Voeg water toe om te bedekken en breng het aan de kook op hoog vuur. Verlaag het vuur tot laag en laat 10 minuten sudderen of tot de stengels zacht zijn. Laat goed uitlekken en doe de rabarber terug in de pan. Voeg naar smaak suiker, honing of agave nectar toe. Kook op matig vuur, onder voortdurend roeren, gedurende 3 minuten of tot ze door en door warm zijn. Serveer direct of bewaar in een afgedekt bakje in de koelkast tot 2 dagen.