Bekijk vragenCategory: Groentenhoe moet je rabarber schillen?
Avatargast Staff asked 3 weken ago

hoe moet je rabarber schillen?

4 Answers
BellaBella answered 3 weken ago

Snijd eerst de groene blaadjes van de stengels. Snijd of knip de stengels vervolgens in stukken van ongeveer 3 centimeter lang. Gebruik een dunschiller om de taaie buitenste schil van de stengels te verwijderen.

JuliaJulia answered 3 weken ago

Neem eerst een scherp mes en snijd de uiteinden van de rabarber af. Je hoeft hier niet al te precies te zijn – snijd gewoon alle groene stukjes eraf. Snijd de rabarber vervolgens in staafjes – ook hier hoef je niet precies te zijn. Als u dit gedaan hebt, kunt u de schil van elk stokje apart verwijderen of alle stokjes in een grote kom met kokend water doen. Laat ze een paar minuten staan, giet ze af en laat ze afkoelen – de schil moet er nu gemakkelijk af te halen zijn. Als je rabarber geschild is, is hij klaar om te gebruiken in welk recept je ook aan het maken bent.

JackJack answered 2 weken ago

Er zijn twee manieren om rabarber te schillen. De eerste manier is om de uiteinden van de stengels af te snijden en vervolgens de schil te verwijderen met een dunschiller. De tweede manier is om de bovenste centimeter van elke stengel af te snijden, dan de stengel met één hand vast te houden en met je andere hand de schil met je vingers weg te snijden. Beide methoden hebben hun voor- en nadelen. Als je de uiteinden eraf snijdt, kun je de rabarber gemakkelijker in stukjes snijden, maar het kan moeilijk zijn om alle schil eraf te krijgen. Als je de bovenste centimeter eraf snijdt, is het moeilijker om de rabarber in stukjes te snijden, maar is het makkelijker om de schil er helemaal af te krijgen.

BramBram answered 2 weken ago

Er is geen definitief antwoord op deze vraag – sommige mensen geven er de voorkeur aan hun rabarber te schillen, terwijl anderen dat niet doen. Uiteindelijk komt het neer op persoonlijke voorkeur. Als je ervoor kiest om je rabarber te schillen, dan kun je dat het beste doen met een dunschiller. Ga met het schilmesje langs de stengel totdat alle schil is verwijderd. Eenmaal geschild is je rabarber klaar voor gebruik in elk recept.