Bekijk vragenCategory: Groentenhoe moet je rabarber schillen?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
hoe moet je rabarber schillen?
8 Answers
BellaBella answered 1 jaar ago
Snijd eerst de groene blaadjes van de stengels. Snijd of knip de stengels vervolgens in stukken van ongeveer 3 centimeter lang. Gebruik een dunschiller om de taaie buitenste schil van de stengels te verwijderen.
JuliaJulia answered 1 jaar ago
Neem eerst een scherp mes en snijd de uiteinden van de rabarber af. Je hoeft hier niet al te precies te zijn - snijd gewoon alle groene stukjes eraf. Snijd de rabarber vervolgens in staafjes - ook hier hoef je niet precies te zijn. Als u dit gedaan hebt, kunt u de schil van elk stokje apart verwijderen of alle stokjes in een grote kom met kokend water doen. Laat ze een paar minuten staan, giet ze af en laat ze afkoelen - de schil moet er nu gemakkelijk af te halen zijn. Als je rabarber geschild is, is hij klaar om te gebruiken in welk recept je ook aan het maken bent.
JackJack answered 1 jaar ago
Er zijn twee manieren om rabarber te schillen. De eerste manier is om de uiteinden van de stengels af te snijden en vervolgens de schil te verwijderen met een dunschiller. De tweede manier is om de bovenste centimeter van elke stengel af te snijden, dan de stengel met één hand vast te houden en met je andere hand de schil met je vingers weg te snijden. Beide methoden hebben hun voor- en nadelen. Als je de uiteinden eraf snijdt, kun je de rabarber gemakkelijker in stukjes snijden, maar het kan moeilijk zijn om alle schil eraf te krijgen. Als je de bovenste centimeter eraf snijdt, is het moeilijker om de rabarber in stukjes te snijden, maar is het makkelijker om de schil er helemaal af te krijgen.
BramBram answered 1 jaar ago
Er is geen definitief antwoord op deze vraag - sommige mensen geven er de voorkeur aan hun rabarber te schillen, terwijl anderen dat niet doen. Uiteindelijk komt het neer op persoonlijke voorkeur. Als je ervoor kiest om je rabarber te schillen, dan kun je dat het beste doen met een dunschiller. Ga met het schilmesje langs de stengel totdat alle schil is verwijderd. Eenmaal geschild is je rabarber klaar voor gebruik in elk recept.
CarmenCarmen answered 1 jaar ago
Er zijn een paar manieren om rabarber te schillen. U kunt een dunschiller, een schilmesje of uw vingers gebruiken. Als u een dunschiller gebruikt, begint u bovenaan de stengel en glijdt u met de dunschiller naar beneden, naar de onderkant toe. Als u een schilmesje gebruikt, houdt u de rabarberstengel in de ene hand en snijdt u met de andere hand de schil weg. En als u uw vingers gebruikt, pakt u gewoon een uiteinde van de stengel vast en trekt u het los van de rest van de plant.
HelenaHelena answered 1 jaar ago
Er zijn twee manieren om rabarber te schillen: met een scherp mes of met de vingers. Om rabarber te schillen met een scherp mes snij je de bladeren en de onderkant van de stengel eraf. Snijd de stengel in de lengte doormidden zodat je twee lange stukken hebt. Houd een van de stukken stevig in de ene hand en gebruik een scherp mes om de schil weg te snijden, waarbij u erop let niet in het vruchtvlees te snijden. Doe hetzelfde met het andere stuk rabarber. Om rabarber met uw vingers te schillen, houdt u een uiteinde van een stengel vast en trekt u de schil eraf. Herhaal dit met alle stengels.
FeliciaFelicia answered 1 jaar ago
Snijd de uiteinden van de rabarberstengel af en schil hem vervolgens met een scherp mes.
MirteMirte answered 1 jaar ago
Snijd de uiteinden van de rabarberstengel af en schil hem met een scherp mes.