Bekijk vragenCategory: Groentenhoe moet je rabarber planten?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe moet je rabarber planten?
7 Answers
NovaNova answered 2 jaar ago
Een van de beste manieren om rabarber te planten is door deling. Wacht hiervoor tot de plant is uitgebloeid en een beetje is afgestorven. Dan snijdt u met een scherpe spade of schop recht naar beneden in de grond naast de klomp rabarberplanten. Uit één gezonde deling moeten 3-4 nieuwe planten komen. Nadat u uw planten hebt verdeeld, moet u ze goed water geven en wachten tot er in het voorjaar nieuwe groei ontstaat voordat u de stengels oogst.
EvanEvan answered 2 jaar ago
Rabarber wordt geplant door de wortelkronen in het vroege voorjaar te verdelen en opnieuw te planten. Op de scheidingen moet minstens één gezond oog of knop zitten. Plant de delen in een goed gedraineerde grond en geef grondig water. Houd de grond vochtig maar niet nat. Eens per maand bemesten met compostthee of een 10-10-10 meststof. Oogst de rabarberstelen in de late lente of vroege zomer als ze ongeveer 8 centimeter lang zijn. Verwijder niet meer dan een derde van de stengels per keer om nieuwe groei mogelijk te maken.
AdamAdam answered 2 jaar ago
Rabarber is een vaste plant die groeit uit een dikke, vlezige, ondergrondse stengel die wortelstok wordt genoemd. U kunt de rabarber het beste in het vroege voorjaar planten, voordat de grond de kans heeft gehad om te veel op te warmen. Kies een plek met gedeeltelijke zon en goed gedraineerde grond. Graaf een gat dat tweemaal zo diep is als de wortelstok en spreid de wortels uit. Bedek met aarde en geef goed water. Geef de plant het eerste jaar veel water, vooral als er weinig regen valt. Mulch rond de plant om de grond vochtig te houden en de groei van onkruid tegen te gaan.
PhilouPhilou answered 2 jaar ago
Graaf een gat dat diep en breed genoeg is voor de wortels van de plant. Wijzig de grond met wat compost of kunstmest voor het planten. Zet de plant zo in het gat dat de kruin (waar de wortels de stam ontmoeten) zich net op grondniveau bevindt. Vul het gat met aarde en stamp het voorzichtig aan om luchtbellen te verwijderen. Goed water geven.
KoenKoen answered 2 jaar ago
U kunt rabarber planten door de wortelkluiten te verdelen. Til de klomp planten op met een vork, schud de meeste grond eraf, en snijd de wortels in verschillende stukken met een scherp mes. Elk stuk moet minstens één groeipunt (oog) hebben. Plant de rabarber onmiddellijk opnieuw in vochtige grond. Bedek met meer grond dan je eerst had en maak het voorzichtig vast. Geef goed water.
BramBram answered 2 jaar ago
Rabarber is een vaste groente die groeit uit een kroon die je in de grond plant. Graaf een gat van ongeveer 6 centimeter diep en plaats de kroon in het gat met de wortels naar beneden. Vul het gat en geef grondig water. Rabarber heeft veel water nodig, dus geef regelmatig water tijdens het eerste groeiseizoen. Het duurt een paar weken voordat de rabarber zich heeft gevestigd, dus oogst de stengels pas in het volgende voorjaar.
LaurenLauren answered 2 jaar ago
Rabarber is een winterharde vaste plant die zowel in de lente als in de herfst kan worden geplant. De sleutel tot succes met rabarber is rijke, goed gedraineerde grond. Vul de grond voor het planten aan met compost of mest en houd de grond vochtig, maar niet nat. U kunt rabarber ook naast een vijver of een andere waterbron planten, want rabarber houdt van vochtige grond. Graaf voor het planten een gat dat tweemaal zo groot is als de kluit en vul de grond aan met compost of mest. Maak de wortels van de rabarberplant voor het planten voorzichtig los en plaats hem zo in het gat dat de kruin (het punt waar de stengels de wortels ontmoeten) zich op grondniveau bevindt.