Rabarber is een geweldige groente om in te vriezen. Hier zijn de eenvoudige stappen: 1. Spoel de rabarber af en snijd de bladeren eraf. Snijd ze in stukjes van 1 inch. 2. Blancheer 1 minuut in kokend water. 3. Verwijder met een schuimspaan en dompel in ijswater om het kookproces te stoppen. 4. Laat ze goed uitlekken en doe ze in diepvrieszakjes of stevige bakjes, met een kleine tussenruimte 5. Etiketteer, dateer en vries onmiddellijk in tot 6 maanden.
U kunt rabarber invriezen door eerst de stengels te wassen en in te korten. Snijd ze in stukken van 1 inch en leg ze in een enkele laag op een bakplaat. Bevries gedurende 2 uur, doe ze dan over in een plastic zak of bak en bewaar ze in de vriezer.
Om rabarber in te vriezen, spoel en trim je eerst de stengels. Snijd ze in stukjes van een centimeter en leg ze in een enkele laag op een bakplaat. Bevries gedurende 2 uur, of tot ze stevig zijn. Doe dan de bevroren rabarberstukjes in een hersluitbare zak of bak en bewaar ze in de vriezer.
Om rabarber in te vriezen, hak je hem in stukjes van 1 inch en leg je ze in een enkele laag op een bakplaat. Vries 2 uur in en doe de rabarber dan over in een hersluitbare plastic zak. De rabarber is tot 6 maanden houdbaar.