Bekijk vragenCategory: FruitHoe moet je pruimen ontpitten?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe moet je pruimen ontpitten?
7 Answers
JuliaJulia answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren om pruimen te ontpitten. Eén manier is om met een schilmesje rond de pit van de pruim te snijden. Vervolgens kunt u de twee helften van de pruim uit elkaar draaien en de pit verwijderen. Een andere manier om pruimen te ontpitten is ze met een scherp mes in te snijden en vervolgens in kwarten te verdelen. U kunt dan elk kwart draaien en de pit moet er gemakkelijk uitkomen. Tot slot kunt u pruimen ook met een deegroller of een ander stomp voorwerp fijnstampen en vervolgens op een snijplank rollen. De pitten komen er dan gemakkelijk uit en uw pruimen zijn mooi plat om te koken.
OdinOdin answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren om pruimen te ontpitten. De eerste is om de pruim langs de naad doormidden te snijden en de twee helften uit elkaar te draaien. De pit kan dan gemakkelijk uit een van de helften worden verwijderd. De tweede methode is om de pruim in vieren te snijden en dan met een lepel of je vingers de pit uit elk kwart te halen. Ook hier moet de pit gemakkelijk te verwijderen zijn. Tenslotte kunt u de schil van de pruim met een mes insnijden en deze dan voorzichtig van het vruchtvlees wegtrekken om de pit te verwijderen. Welke methode u ook gebruikt, let erop dat u het vruchtvlees niet beschadigt of kneust.
HarveyHarvey answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om pruimen te ontpitten. Eén manier is om de pruim aan de boven- en onderkant af te snijden, zodat hij op zijn kant kan staan, en dan met een schilmesje om de pit heen te snijden. Een andere manier is om een X-vormige spleet in de pruim te maken en hem open te draaien. Een derde manier is een rietje te gebruiken om de pit te verwijderen door deze door de zijkant van de pruim te prikken.
DenzelDenzel answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om pruimen te ontpitten. Eén manier is om met een scherp mes de pruim rond de pit doormidden te snijden. U kunt dan met een vork de pit losmaken en eruit trekken. Een andere manier is om met je vingers de schil van de pruim af te trekken. Is de schil eenmaal verwijderd, dan kun je met een vork of je vingers de pit verwijderen.
PhilouPhilou answered 2 jaar ago
Als u pruimen probeert te ontpitten, kunt u het beste een klein koppelmes gebruiken. Snijd in de pruim waar hij het gemakkelijkst van de pit te scheiden is, en draai en trek dan. Als de schil echt taai is, kunt u ook een sneetje in de schil maken voordat u gaat draaien en trekken.
DenzelDenzel answered 2 jaar ago
Het is heel eenvoudig! Gewoon de bovenkant van de pruim afsnijden waar het steeltje zit en dan met een schilmesje rond de pit snijden.
GeorgeGeorge answered 2 jaar ago
Steek voorzichtig een tandenstoker of een scherp mes in de naad van de pruim en draai hem dan voorzichtig om de helften te scheiden. U kunt de pruim dan eten als een sinaasappel, door elk uiteinde af te snijden en de schil weg te pellen.