Er zijn een paar manieren om pruimen te drogen. De eerste manier is om de pruimen te wassen en dan doormidden te snijden. Verwijder de pit en leg ze dan op een bakplaat bekleed met perkamentpapier. Bak ze in de oven op 150 graden gedurende twee uur of tot ze uitgedroogd zijn. Een andere manier om pruimen te drogen is ze te wassen en dan in dunne reepjes te snijden. Leg de reepjes op een droogrek en droog ze vervolgens in een dehydrator op 135 graden gedurende zes tot acht uur of tot ze uitgedroogd zijn. Tenslotte kunt u de pruimen ook invriezen en vervolgens laten ontdooien voordat u ze in dunne reepjes snijdt.
Je kunt pruimen het beste drogen door ze in de zon te laten liggen. De natuurlijke suikers in de pruimen zullen tijdens het drogen veranderen in karamel en dit geeft een lekkere smaak. Zorg er wel voor dat je ze in de gaten houdt, want ze kunnen verschroeien als je niet oppast! Je kunt ze ook drogen in de oven op een lage stand, of een voedseldroger gebruiken.