Bekijk vragenCategory: Groentenhoe moet je prei snijden?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe moet je prei snijden?
7 Answers
HannaHanna answered 2 jaar ago
Snij de prei doormidden en snij hem dan in de tegenovergestelde richting van de lagen. U snijdt hem dus parallel aan het worteluiteinde. Gooi de donkergroene delen weg. Snijd de prei in dunne stukken door hem in de lengte door te snijden. Snijd tot slot de prei in de breedte door zodat er kleine stukjes ontstaan.
CharlieCharlie answered 2 jaar ago
Snijd de wortel en de groene bladeren van de prei af. Snijd de prei doormidden, zodat het witte gedeelte nog aan één helft vastzit. Schil de buitenste laag van het witte gedeelte. Snijd de prei in dunne reepjes.
FreekFreek answered 2 jaar ago
Snijd de donkergroene bovenkant van de prei af. Schil een of twee lagen van de taaie buitenste bladeren, snijd de prei dan in de lengte doormidden. Snijd elke helft van de prei kruiselings in dunne reepjes. Snijd de reepjes ten slotte in kleine stukjes.
BellaBella answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren om prei te snijden, afhankelijk van hoe je ze gaat gebruiken. Als je ze in plakjes snijdt voor gebruik in een roerbakschotel of een ander gerecht waarin ze worden gekookt, kun je ze gewoon in de lengte in dunne reepjes snijden. Als u ze in hun geheel kookt, zoals in een soep of stoofpot, snijdt u eerst het worteluiteinde en de donkergroene bladeren af (bewaar deze eventueel voor een ander doel), snijdt u de prei vervolgens in de lengte doormidden en spoelt u hem grondig af onder stromend water om eventueel vuil of zand dat tussen de lagen vastzit te verwijderen.
LoekLoek answered 1 jaar ago
Prei kan een beetje lastig te snijden zijn omdat de lange, cilindrische vorm van de groente het moeilijk kan maken om er controle over te houden tijdens het hakken. Dit is hoe ik het doe: Snijd het worteluiteinde en de groene bladeren bovenaan af. Snijd elke prei in de lengte doormidden zodat je twee lange helften hebt. Maak 1-3 horizontale sneden in elke preihalf en zorg ervoor dat u niet te diep snijdt (u wilt niet eindigen met te kleine stukken prei). Snijd vervolgens in de richting van de wortel en zorg ervoor dat u de wortel niet afsnijdt.
LeoLeo answered 1 jaar ago
Prei is een heerlijke en gezonde groente, maar kan lastig te snijden zijn. Hier is een snelle gids: 1. Snijd de donkergroene bladtop en de wortel eraf. 2. Snijd de prei in de lengte doormidden en snijd hem daarna kruislings doormidden. 3. Spoel de prei goed af onder stromend water om vuil en gruis te verwijderen. 4. Snijd elk kwart in dunne reepjes en snijd de reepjes vervolgens in kleine stukjes.
KoenKoen answered 1 jaar ago
Snijd de wortel en de groene bladeren eraf. Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in dunne stukjes. Spoel de plakjes prei af in koud water om ze schoon te maken.