Bekijk vragenCategory: Groentenhoe moet je prei snijden?
Avatargast Staff asked 2 maanden ago

hoe moet je prei snijden?

4 Answers
HannaHanna answered 2 maanden ago

Snij de prei doormidden en snij hem dan in de tegenovergestelde richting van de lagen. U snijdt hem dus parallel aan het worteluiteinde. Gooi de donkergroene delen weg. Snijd de prei in dunne stukken door hem in de lengte door te snijden. Snijd tot slot de prei in de breedte door zodat er kleine stukjes ontstaan.

CharlieCharlie answered 2 maanden ago

Snijd de wortel en de groene bladeren van de prei af. Snijd de prei doormidden, zodat het witte gedeelte nog aan één helft vastzit. Schil de buitenste laag van het witte gedeelte. Snijd de prei in dunne reepjes.

FreekFreek answered 2 maanden ago

Snijd de donkergroene bovenkant van de prei af. Schil een of twee lagen van de taaie buitenste bladeren, snijd de prei dan in de lengte doormidden. Snijd elke helft van de prei kruiselings in dunne reepjes. Snijd de reepjes ten slotte in kleine stukjes.

BellaBella answered 1 maand ago

Er zijn een paar verschillende manieren om prei te snijden, afhankelijk van hoe je ze gaat gebruiken. Als je ze in plakjes snijdt voor gebruik in een roerbakschotel of een ander gerecht waarin ze worden gekookt, kun je ze gewoon in de lengte in dunne reepjes snijden. Als u ze in hun geheel kookt, zoals in een soep of stoofpot, snijdt u eerst het worteluiteinde en de donkergroene bladeren af (bewaar deze eventueel voor een ander doel), snijdt u de prei vervolgens in de lengte doormidden en spoelt u hem grondig af onder stromend water om eventueel vuil of zand dat tussen de lagen vastzit te verwijderen.