Bekijk vragenCategory: Groentenhoe moet je prei schoonmaken?
Avatargast Staff asked 9 maanden ago
hoe moet je prei schoonmaken?
3 Answers
IsabelIsabel answered 9 maanden ago
Er zijn een paar verschillende manieren om prei schoon te maken, afhankelijk van hoe vuil ze zijn. Als ze slechts licht vervuild zijn, kunt u ze gewoon afspoelen onder stromend water. Maar als ze meer vuil zijn, zul je wat meer moeten schrobben. Een manier om prei schoon te maken is door ze in de lengte door te snijden en ze vervolgens onder te dompelen in een kom koud water. Laat ze ongeveer 10 minuten weken en schud het water dan een beetje om eventueel achtergebleven vuil los te maken. Haal de prei uit het water en dep hem droog met een papieren handdoek.
KoenKoen answered 9 maanden ago
Er zijn een paar verschillende methoden die u kunt gebruiken om prei schoon te maken. De eerste is om de prei in een kom met koud water te leggen en ongeveer 10 minuten te laten weken. Zo komt eventueel vuil of zand los. Na het weken haalt u ze uit het water en spoelt u ze goed af onder stromend water. Een andere methode is om de prei in de lengte doormidden te snijden en af te spoelen onder stromend water, waarbij u met uw vingers het water roert en vuil verwijdert. U kunt de prei ook in dunne plakjes snijden en ze vervolgens in een vergiet onder stromend water afspoelen.
HunterHunter answered 8 maanden ago
Spoel de prei goed af om gruis of zand te verwijderen. Snijd het worteluiteinde en de taaie groene bladeren weg. Snijd de witte en lichtgroene delen van de prei in dunne reepjes. Leg de reepjes in een grote kom met koud water en zwaai ze rond om vuil of gruis te verwijderen. Haal de preireepjes eruit en leg ze in een vergiet om uit te lekken. Herhaal dit zo nodig met meer koud water.