Bekijk vragenCategory: Groentenhoe moet je prei bewaren?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
hoe moet je prei bewaren?
5 Answers
JuliaJulia answered 1 jaar ago
Prei kan tot een week in de koelkast bewaard worden. Doe ze gewoon in een plastic zak, verwijder zoveel mogelijk lucht uit de zak, en bewaar ze in de groentelade. Als u prei wilt invriezen, blancheer ze dan twee minuten in kokend water en leg ze daarna in ijswater. Zodra ze volledig afgekoeld zijn, doe je ze in een diepvriesbestendige zak of bak en vries je ze in. Ze blijven ongeveer zes maanden goed.
LotteLotte answered 1 jaar ago
Prei kan tot een week in de koelkast bewaard worden. Om ze te bewaren snijdt u eerst de wortel en de groene bovenkant eraf. Snijd de prei in de lengte doormidden en snijd elke helft in dunne reepjes. Doe de reepjes in een grote zip-lock zak, druk de lucht eruit en sluit ze goed af. Bewaar ze in de koelkast.
FenderFender answered 1 jaar ago
Prei kan tot 5 dagen in de koelkast bewaard worden. Zorg er wel voor dat je ze voor gebruik even afspoelt om zand of vuil te verwijderen. Als je prei langer wilt bewaren, kun je ze invriezen. Hak ze gewoon in kleine stukjes en doe ze in een vriesbestendige zak of bak. In de vriezer zijn ze tot 6 maanden houdbaar.
AaronAaron answered 1 jaar ago
In een vochtige papieren handdoek gewikkeld en in een plastic zak in de koelkast gelegd. Prei is zo ongeveer 5 dagen houdbaar.
IlseIlse answered 1 jaar ago
Prei kan tot twee weken in de koelkast bewaard worden. Bewaar ze in een plastic zak en verwijder zoveel mogelijk lucht uit de zak. Prei kan ook tot zes maanden worden ingevroren. Snijd de prei in stukjes van een centimeter en blancheer ze drie minuten in kokend water. Laat de prei uitlekken en spreid hem uit op een met bakspray ingesmeerde bakplaat. Vries de prei in tot hij stevig is en bewaar hem in een diepvrieszak.