Bekijk vragenCategory: FruitHoe moet je perzik invriezen?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Hoe moet je perzik invriezen?
4 Answers
OdinOdin answered 12 maanden ago
De beste manier om perziken in te vriezen is om ze eerst in plakjes te snijden en ze dan in een enkele laag op een bakplaat te leggen. Zodra ze bevroren zijn, kunt u ze in een diepvrieszakje of -bakje doen. Zo blijven ze niet aan elkaar plakken.
FreekFreek answered 12 maanden ago
Om perziken in te vriezen heb je nodig -Perziken -Water -Suiker (optioneel) 1. Blancheer de perziken. Breng een grote pan water aan de kook en blancheer de perziken gedurende 1 minuut. Verwijder ze met een schuimspaan en leg ze in een kom met ijswater. 2. Schil de perziken. Zodra ze koel genoeg zijn om te hanteren, verwijdert u de schil door ze eraf te schuiven of met een schilmesje. 3. Snijd de perziken in kwarten of plakjes. Desgewenst kunt u ze in kleinere stukken snijden door ze doormidden of in drieën te snijden. 4.
FreekFreek answered 12 maanden ago
Om perziken in te vriezen, blancheert u ze eerst ongeveer 1 minuut in kokend water. Daarna snel afkoelen in ijswater en laten uitlekken. Spreid de perziken vervolgens uit op een met waspapier beklede bakplaat en vries ze enkele uren in. Zodra ze bevroren zijn, doe je ze in een plastic zak of bakje en zet je ze terug in de vriezer.
DaphneDaphne answered 12 maanden ago
U kunt perziken invriezen door ze te blancheren en vervolgens te verpakken in luchtdichte bakjes of diepvrieszakjes. Om de perziken te blancheren breng je eerst een grote pot water aan de kook. Snijd vervolgens met een scherp mes een X in de bodem van elke perzik. Laat de perziken in het kokende water vallen en laat ze 1-2 minuten koken. Haal de perziken uit het kokende water en leg ze in een kom met ijswater. Laat ze een paar minuten afkoelen voordat u ze in luchtdichte bakjes of diepvrieszakjes verpakt.