Bekijk vragenCategory: FruitHoe moet je perzik invriezen?
Avatargast Staff asked 7 maanden ago
Hoe moet je perzik invriezen?
4 Answers
BrittBritt answered 7 maanden ago
De beste manier om perziken in te vriezen is om ze eerst te schillen, de pit te verwijderen en ze dan in kleine stukjes te snijden. U kunt ze dan in een enkele laag op een bakplaat invriezen voordat u ze overbrengt in een diepvrieszak of -bak. Dit zorgt ervoor dat ze niet aan elkaar plakken als ze bevroren zijn.
KeesKees answered 7 maanden ago
Er zijn een paar manieren om perziken in te vriezen. Eén manier is om de perziken in plakjes te snijden en ze dan in een suikersiroop te zetten (1/2 kopje suiker per 1 kopje water). U kunt ook wat smaakstoffen toevoegen, zoals citroen- of amandelextract. Als ze eenmaal in de siroop zitten, kun je ze invriezen op een bakplaat en zodra ze bevroren zijn, kun je ze in een bakje of zakje doen. Een andere manier is om ze in hun geheel in te vriezen. Verwijder de pitten en smeer ze in met suiker (1/4 kopje suiker per 2 kopjes fruit). Dan kun je ze invriezen op een bakplaat en zodra ze bevroren zijn, doe je ze in een bakje of zakje. De derde manier is om perzikjam te maken.
EllaElla answered 7 maanden ago
Een goede methode voor het invriezen van perziken is om ze in kleine stukjes te snijden en ze dan in een enkele laag op een bakplaat te leggen. Vries de stukjes een uur in of tot ze stevig zijn, en doe ze dan over in een bakje of diepvrieszakje. Zo blijven ze niet aan elkaar plakken.
DenzelDenzel answered 7 maanden ago
De beste manier om perziken in te vriezen is door ze ongeveer 1 minuut in kokend water te blancheren en ze daarna in ijswater af te laten koelen. Zodra ze afgekoeld zijn, droog je ze af en doe je ze in een diepvrieszakje of bakje. Als u schijfjes perzik wilt invriezen, kunt u hetzelfde doen, maar de blancheerstap overslaan. Zorg er ook voor dat je zoveel mogelijk lucht uit de zak of bak verwijdert voordat je ze invriest, zodat je perziken geen vriesbrand krijgen.