Bekijk vragenCategory: Groentenhoe moet je munt oogsten?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe moet je munt oogsten?
10 Answers
RosaRosa answered 2 jaar ago
Om munt te oogsten knipt u de stengel ongeveer een centimeter boven de grond af met een schaar. Strip de bladeren van de stengel en doe ze in een pot of container. Dek af met een vochtige papieren handdoek en bewaar ze maximaal een week in de koelkast.
GijsGijs answered 2 jaar ago
De sleutel tot het oogsten van munt is ervoor te zorgen dat u de wortel niet afsnijdt. Als u de wortel afsnijdt, sterft de muntplant. Om munt te oogsten, knipt u de stengels een paar centimeter van de grond af. U kunt dan de bladeren verwijderen en ze vers of gedroogd gebruiken. Daarna kunt u de bladeren afsnijden en ze vers of gedroogd gebruiken.
IanIan answered 2 jaar ago
Munt kan op elk moment van het groeiseizoen worden geoogst. Voor de beste smaak oogst je munt voordat de bloemen opengaan. Om munt te oogsten snijdt u de stengel net onder de bladeren af.
EvanEvan answered 2 jaar ago
Munt kan op elk moment van het groeiseizoen worden geoogst. Voor de beste smaak oogst je munt voordat de bloemen opengaan. Om munt te oogsten snijdt u de stengel net onder de bladeren af.
KirstenKirsten answered 2 jaar ago
Om munt te oogsten, snijdt u de stengels dicht bij de grond af met een scherp mes. Zorg ervoor dat u minstens een centimeter stengel overhoudt, zodat de planten verder kunnen groeien.
EllaElla answered 2 jaar ago
Munt is een overblijvend kruid dat het hele jaar door geoogst kan worden. De beste tijd om munt te oogsten is net nadat de plant is uitgebloeid, wanneer de bladeren het meest vers en smaakvol zijn. Snijd gewoon de stengels van de muntplanten af met een scherp mes en zorg ervoor dat er voldoende stengel aan de bladeren blijft zitten. Was en droog de blaadjes voordat je ze gebruikt in je favoriete recepten.
OliviaOlivia answered 1 jaar ago
Oogst munt door de top van de plant net boven een stel bladeren af te snijden. Strip de bladeren van de stengel en gooi de stengel weg.
JackJack answered 1 jaar ago
Om munt te oogsten, knipt u gewoon de stengels af net boven waar ze de wortel ontmoeten. U kunt de munt dan vers gebruiken of drogen. Verse munt kun je het beste binnen een paar dagen gebruiken, terwijl gedroogde munt enkele maanden houdbaar is. Om munt te drogen, spreidt u het uit op een bakplaat en bakt u het op een lage temperatuur tot het helemaal droog is. Bewaar het dan in een luchtdichte verpakking.
NovaNova answered 1 jaar ago
Munt kan worden geoogst door de bovenste 2-3 centimeter van de plant af te knippen. Dit bevordert nieuwe groei en verse bladeren. Munt kan ook worden geoogst door de hele plant, met wortel en al, op te graven en elders opnieuw te planten.
AbbyAbby answered 1 jaar ago
Munt is een overblijvend kruid, dus het kan op elk moment van het groeiseizoen worden geoogst. Knip gewoon de stengels van de plant af met een schaar of een mes. Als je bladeren oogst, laat dan wat van de stengel zitten om de plant in leven te houden. Munt kan worden gedroogd of ingevroren voor toekomstig gebruik.