Bekijk vragenCategory: Groentenhoe moet je munt drogen?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
hoe moet je munt drogen?
4 Answers
LotteLotte answered 1 jaar ago
Om munt te drogen kun je de blaadjes in een dehydrator leggen of in de oven op een zeer lage stand. U kunt ook de bladeren samenbinden tot kleine bundels en ze ophangen op een warme, droge plaats.
GeorgeGeorge answered 1 jaar ago
Om munt te drogen kunt u het aan de lucht drogen of een voedseldroger gebruiken. Aan de lucht drogen is de eenvoudigste optie, maar het duurt langer. Bij luchtdroging hangt u de bossen munt ondersteboven in een donkere en goed geventileerde ruimte. Laat ze 2-3 weken hangen tot de bladeren volledig droog zijn. Als u een voedseldroger gebruikt, stel deze dan in op 115 graden Fahrenheit en laat de munt 6-8 uur drogen.
JackJack answered 1 jaar ago
Munt kan gedroogd worden door de bladeren samen te binden en ondersteboven op te hangen op een warme, donkere plaats. Een andere manier om munt te drogen is door de blaadjes op een zeef of schaal te leggen en ze in een dehydrator of oven op laag vuur te leggen. Munt kan ook in zijn geheel of in stukjes worden ingevroren en vervolgens in een luchtdichte verpakking in de vriezer worden bewaard. Indien nodig kan de munt worden ontdooid en gebruikt in recepten.
CarmenCarmen answered 1 jaar ago
De beste manier om munt te drogen is door het ondersteboven op te hangen op een donkere, goed geventileerde plaats. U kunt het ook drogen in een dehydrator of oven op laag vuur. Zorg ervoor dat de bladeren volledig droog zijn voordat u ze in een luchtdichte verpakking bewaart.