Bekijk vragenCategory: VisHoe moet je mosselen opleggen in azijn?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe moet je mosselen opleggen in azijn?
6 Answers
IanIan answered 2 jaar ago
De beste manier om mosselen in azijn op te leggen is door ze te stoven met witte wijn, knoflook en tijm tot ze opengaan. Serveer mosselen met knoflook-tijm-botersaus op een geroosterd stokbroodje voor een heerlijk voorgerecht.     Ingrediënten: -1/2 kop witte wijn -3 eetlepels appel cider azijn -1 theelepel suiker -1/4 theelepel rode pepervlokken -1/4 theelepel gedroogde tijmblaadjes -3 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden -2 pond mosselen, schoongeboend en ontdaan van de buidel -1 stokje (8 eetlepels) ongezouten boter, in eetlepels gesneden -blaadjes platte peterselie voor garnering Instructies:   1.
BrittBritt answered 2 jaar ago
Er zijn veel manieren om mosselen in azijn te bereiden, maar het belangrijkste is ervoor te zorgen dat de mosselen vers zijn. Als u levende mosselen gebruikt, zorg er dan voor dat u ze grondig schrobt en de baarden verwijdert voordat u ze gaat koken. Een klassieke manier om mosselen op azijn te bereiden is ze te stoven in een mengsel van witte wijn en azijn tot ze door en door gaar zijn. U kunt ook knoflook, sjalotten, kruiden en specerijen aan het kookvocht toevoegen voor extra smaak. Als de mosselen gaar zijn, kunnen ze met het kookvocht als saus worden opgediend.
DannyDanny answered 2 jaar ago
Als u mosselen in azijn maakt, is het belangrijk dat u een goede kwaliteit witte of ciderazijn kiest. U moet ook een niet-reactieve pot gebruiken, zoals roestvrij staal, geëmailleerd gietijzer, of glas. Gebruik geen aluminium, omdat het zuur in de azijn daarmee kan reageren en de mosselen een metaalsmaak kunnen krijgen. Om de mosselen te maken, schrobt u ze eerst goed schoon onder koud stromend water. Gooi vervolgens alle mosselen weg die open zijn en niet sluiten wanneer u er licht met uw vingers op tikt. Doe vervolgens de azijn en genoeg water om de mosselen net te bedekken in uw pan en breng die op hoog vuur aan de kook.
BramBram answered 2 jaar ago
Er zijn veel manieren om dit te doen, maar een populaire manier is om ze in een pot of andere container te doen en ze te bedekken met witte azijn. U kunt ook kruiden als peper, laurierblaadjes en kruidnagels toevoegen. Laat ze minstens 2 uur in de azijn staan, maar bij voorkeur de hele nacht. Als je klaar bent om ze te eten, spoel je ze af onder koud water en verwarm je ze in een pan met wat boter of olijfolie tot ze door en door gaar zijn.
AvatarNovan answered 2 jaar ago
Om mosselen in azijn te pekelen heb je nodig: - 1 kop witte azijn - 1/2 kopje water - 2 theelepels suiker - 1 theelepel zout - 1/2 theelepel zwarte peper - 2 laurierbladeren - 1 teentje knoflook, fijngehakt - 2 pond verse mosselen, geschrobd en ontveld 1. Breng in een grote pan of Nederlandse oven de azijn, het water, de suiker, het zout en de peper op matig vuur aan de kook. Voeg de laurierblaadjes en de knoflook toe. Doe de mosselen in de pan en kook ze 3 tot 4 minuten of tot ze opengaan. Gooi de mosselen die niet opengaan weg. Haal van het vuur en laat afkoelen in het vocht.
HannaHanna answered 1 jaar ago
Het inmaken van mosselen in azijn is een eenvoudig proces. Spoel eerst de mosselen onder koud water om zand of gruis te verwijderen. Doe ze vervolgens in een grote pan of Nederlandse oven en bedek ze met koud water. Breng de pan op hoog vuur aan de kook, en zet het vuur dan onmiddellijk laag en laat 2-3 minuten sudderen, tot de mosselen open zijn. Haal de pan van het vuur en laat hem iets afkoelen. Giet het kookvocht af en bewaar 1/2 kopje. Gooi de ongeopende mosselen weg. Meng in een glazen pot of Mason pot het gereserveerde kookvocht, witte wijnazijn, suiker, zout en peperkorrels.