Bekijk vragenCategory: ReceptenHoe moet je mierikswortel raspen?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe moet je mierikswortel raspen?
3 Answers
LotteLotte answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren om mierikswortel te raspen, afhankelijk van waar je het voor gebruikt. Als je gewoon een beetje smaak aan je eten wilt toevoegen, is het prima om het met de hand te raspen met een handrasp. Maar als je mierikswortel in een recept of als specerij wilt gebruiken, dan wil je er zeker van zijn dat je een gladde consistentie krijgt met behulp van een keukenmachine. Om mierikswortel met de hand te raspen, schil je eerst de buitenste schil van de mierikswortel af met een scherp mes. Gebruik vervolgens een rasp om de mierikswortel in kleine stukjes te raspen.
HarveyHarvey answered 2 jaar ago
De beste manier om mierikswortel te raspen is met een keukenmachine. Begin met het schillen van de mierikswortel en snijd hem dan in kleine stukjes. Doe de mierikswortel vervolgens in de keukenmachine en maal tot hij fijn geraspt is. Wees voorzichtig dat je niet overdrijft, anders eindig je met brij. Als je geen keukenmachine hebt, kun je ook een rasp of zelfs een blender gebruiken, maar die methoden duren langer en geven misschien een minder fijn resultaat. Als je de mierikswortel hebt geraspt, doe je hem over in een glazen pot of bakje en bewaar je hem in de koelkast. Zo is het enkele weken houdbaar.
JasmijnJasmijn answered 2 jaar ago
De beste manier om mierikswortel te raspen is met een Microplane rasp. Dan krijg je de fijnste, meest gelijkmatige textuur. Als je geen Microplane rasp hebt, kun je een keukenmachine gebruiken, maar pas op dat je niet te veel raspt, anders wordt het puree. Je kunt ook een handrasp gebruiken, maar dan duurt het iets langer. Zorg ervoor dat je de schil verwijdert voordat je gaat raspen.